Érdemes ingatlanos cégen keresztül albérletet kivenni?
Figyelt kérdés
Az albérlethirdetések nagyrésze céges. Ilyen esetben az albérletszerződés a tulajdonossal vagy a céggel jön létre? Az ingatlanos cégek általában drágábban adják ki, mint a magánszemélyek?2015. júl. 13. 12:02
1/11 anonim válasza:
Az ingatlanos cég, csak közvetítő. A tulajdonossal kötöd a szerződést, ő adja neked ki az ingatlant. Neked hátrányod nem lesz belőle. Hiszen az ingatlanos díját a hirdetőnek kell fizetnie, nem neked.
2/11 anonim válasza:
Igen, érdemes, minimalizálod vele az átverés esélyeit.
3/11 anonim válasza:
mindenképp. kényelmesebb, és neked nem kerül semmibe, hiszen a közvetítési díjat a tulaj fizeti a cégnek.
persze van sok átverős iroda. ahol pénzt kérnek tőled, azokkal szóba se állj.
4/11 anonim válasza:
Biztos nem építi bele a bérleti díjba a kieső kaucióját a bérbeadó??? Szerintem igen. Nyugodtak lehettek, vételnél/bérbeadásnál NEM a tulaj fizet!
5/11 anonim válasza:
" kieső kaucióját"
Ez igy értelmetlen mert a kaucio nem a berbeado penze. Csak károkozás esetén tartja meg.
De az szerintem is igaz, hogy a pénzt végül a bérlő fizeti a közvetítőnek is.
6/11 anonim válasza:
Bérbeadásnál a közvetítők egy hónap kaució díját kérik, ami megfelel egy hó bérleti díjnak. De OK, legyen akkor egy hó bérleti díj.
7/11 anonim válasza:
Én most keresek bérlőt, ingatlan irodán keresztül. Nekem elhiheted te nem fizetsz az irodának én annál inkább. Az irodák 1-2 havi díjat kérnek minden bérleti szerződés megkötés után. Tehát ha én 100.000 Ft adom ki a lakást akkor 150.000 Ft a minimum amit leszed rólam az iroda ,a bérlőn én ezt a pénzt nem tudom behajtani, és nem is fogom, mert ha irodához fordulok akkor jó és megbízható bérlőt kapok. Amennyiben 3-4 havonta új bérlőt kapok akkor meg jóformán a én alig látok pénzt. Tehát csak akkor keres ingatlan irodán keresztül albérletet ha hosszú távon gondolkodsz. Legalább 1 év különben a bérbeadó nem fog veled szóba állni a magas költségek miatt. Az árak ugyanazok ,akár az irodán keresztül veszed ki, akár simán a tulajtól közvetítő nélkül. Nem a céggel szerződsz, hanem a tulajjal.
8/11 anonim válasza:
"...mert ha irodához fordulok akkor jó és megbízható bérlőt kapok..."
Jajj ne má', ugye viccelsz??? :DDD
Írd már le légyszi mi a garancia egy nem fizető, de könnyen kirakható bérlőre egy irodánál? Mit tudnak ők amit egy magánszemély nem???
9/11 anonim válasza:
Csak a lúzerek foglalkoznak ingatlanosokkal... ha valaki bamba saját maga kiadni a lakását, akkor inkább ne is adja ki, csak sírás lesz a vége, nincs ott az iroda hogy egy évig fogja a kezét...
10/11 anonim válasza:
amúgy az ingatlanosoktól kivett lakásokban a bérbeadók beépítik a bérleti díjba a kifizetett közvetítői lóvét... nem mindenki bamba :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!