Van itt olyan aki szobát bérel/bérelt?
A vadidegen szerintem zsákbamacska. Én egyszer kifogtam belőle egy nagyon jót! :) Életem legjobb évét töltöttem vele.
Az első találkozásnál szerintem le lehet venni, hogy kijöttök-e. Az a jó, ha egy szobát bérelsz.
Nem tudom pontosan mit jelent az összeférhetetlenség és mit jelentenek a körülmények? Ha ezt pontosítod szívesen mesélek.
Alapvetően tűrhető dolog szobát bérelni.
Előnye hogy olcsóbb mint egyedül, van kivel beszélni, nem vagy egyedül, de privát tered is marad. Hátránya meg ugyanaz, hogy nem vagy egyedül, és legtöbb gond abból van ha eltérő napirenden vagytok.
Ami gond lehet: zajok, fürdő, takarítás és hiánya. Vagy egymás kajájának megzabálása. Ami szerintem neccesebb ha 3-4-en is vagytok, mert akkor mindig megy az egymásra mutogatás, ha 2-en vagyunk akkor meg tudom hogy ha nem én ettem meg akkor a másik fél volt.
Kérdés mondjuk mit takar az összeférhetetlenség, hogy te fogsz ki rossz embereket, vagy veled vannak a gondok.
Változóak ezek a dolgok is.
Ami számomra előny:
Ha bezárom az ajtóm akkor nem zavar senki, magam lehetek, akkor megyek ha akarok, akkor jövök ha akarok, akkor eszek kis túlzással amikor akarok. És nem kell beszámolni mindig mindenről.
Viszont így is megmaradnak az együttélés szabályai. Még ha rendetlen is vagy, illik a saját életteredre korlátozni, a közös dolgokat takarítani. Nekem volt több lakótársam akik nem vették ki ebből a részüket, vagy tipikus hogy mindenki arra vár hogy a másik megcsinálja. Vagy éppenséggel nem kellemes valaki más után súrolni a szart a wc-ből. Meg vendégeknél is illik előre szólni, vagy megkérdezni nem e zavarja a másik felet, mert néha zavaró mikor egy tip-top csaj van a konyhában én meg alsógatyában elaludt fejjel tántorgok épp ki a szobámból, vagy éppen hogy nem jövök ki mert egész délelőtt főzőcskéznek én meg nem férek a sütőhöz. De olyan is volt, hogy az egyik srác anyja jött fel, és nem elég hogy hangosan dumáltak a konyhában a szobám mellett, de az élettársával elmentek és olyan hangosan keféltek a fürdőben hogy a szomszédok is hallották. Ilyen szempontból pl zavaró mikor tök idegeneket kell hallgatnod a saját környezetedben.
Meg konfliktusok lehetnek az eltérő napi ritmusból is. Én pl fél 6-kor kelek, este érek haza, 9-10 körül már alszok. Jelenlegi lakótársam meg több műszakos, délutános, estés, és reggel én próbálok csendben tevékenykedni, este meg ő van csendben ha hazaér. De korábbi lakótársaknál megesett hogy egyik éjfél után ért haza melóból és hajnal 2-ig hangosan filmezett, vagy épp benyomta a turmix gépet ami nekem annyira nem esett jól az éjszaka közepén, de fordítva ő sem élvezte hogy a mikróajtót csapkodom a reggeli sietségben.
De alapvetően némi kompromisszum készséggel, és megbeszéléssel simán kezelhetőek az ilyen helyzetek és akkor lehet élni egymás mellett. Persze vannak olyanok akik összeférhetetlenek, és szerintem idővel alapból minden ember a teljes nyugalomra és önállóságra vágyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!