Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ti mit gondoltok erről?

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Ha valaki egy lelakott albérletbe szeretne beköltözni, azt a saját pénzéből kell újítania?

Vagy abból a kaucióból amit az előző bérlőtől beszed a tulaj?

Elvégre az előző bérlő lakta le, akkor az ő kauciójából kellene menni, nem a miénkből.

Így a tulaj sem az újításra fordítja, hanem egyszerűen bezsebeli az előző bérlő kaucióját.

2014. okt. 6. 10:07
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Hangsúlyozom, még nem vettük ki és rá se bólintottunk.

De szerintem ez így nem normális, főleg hogy ő is látja hogy rendbe kell rakni és mondta hogy az előző bérlők elég gyatrák voltak.

2014. okt. 6. 10:19
 12/23 anonim válasza:
100%
Semmi kozod az o penzehez, ahhoz meg plane nem, h az elozo lakoval h egyezett meg.. kell a lakas v jnem? ha nem tetszik keress masikat, ez a lenyege az alberletnek. Úristen..
2014. okt. 6. 10:20
 13/23 A kérdező kommentje:
Na de ne az én pénzemből újítsa fel, hiszen arra van az előző kaució. Ezt mindenki tudja :)
2014. okt. 6. 10:21
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem azt várom hogy palotát állítson, de egy festés pl. az ő dolga lenne. nem én barmoltam el hogy máris tőlem vonja le.
2014. okt. 6. 10:22
 15/23 anonim válasza:
100%

Az a baj,hogy a tulajok nagy része csak tényleg akkor újítja fel a lakást, ha nagyon muszáj, mert úgyis úgy vannak vele,hogy valaki majd így is kiveszi.

Ritka az a tulaj, aki tényleg tisztességesen karban tartja és rendesen felújítja időnként. Ezt mi is tapasztaltuk, hogy a sok pénzt effektíve felveszik, pedig amit nem mi rongálunk meg, hanem mondjuk szimplán 1000 éves az a tulaj dolga lenne felújítani.

Nem mellesleg ahhoz képest meg baromi magasak a bérleti árak.

Ha nem felel meg az igényeiteknek, akkor inkább hagyjátok és keressetek valami mást, ami jobb állapotban van és megéri az árát.

2014. okt. 6. 10:25
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

FOGD MÁR FEL!!!!

VAGY megfelel így és felújittatod, VAGY keresel másik lakást!

Az elözö lakó kauciója KIZÁRÓLAG rá és a tulajra tartozik, EHHEZ NEKED SEMMI KÖZÖD!!!!!

2014. okt. 6. 10:28
 17/23 A kérdező kommentje:

A sok okos... :D azért nem hiszem hogy bárki ilyen barom lenne hogy ő újítsa amit más lakott le :D

Az én kaucióm nem a más szemetére szolgál, hanem arra amit esetleges én hagynék magam után, de mivel igényes vagyok így én nem leszek ilyet. a tulaj is tudja és mondta hogy az előzőek trehányak voltak.

2014. okt. 6. 10:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, alap dolgokkal nem vagy tisztában.

1. Kaució mire való: a kaució arra való, hogy a lakó által okozott kárt ki lehessen javítani. Törött bútor, leszakadt ajtó, megtépett függöny, stb.

NEM arra van, hogy utána abból fesse ki a tulajdonos a lakást.

2. A tulajdonos feladata a lakás karbantartása, de nem kötelezhető arra, hogy kifessen, ha nincs kedve. Ha neked nem tetszik így a lakás, három lehetőséged van: kiveszed, és kifested saját költségeden, amit később nem hajthatsz be, VAGY kiveszed és így laksz benne, ahogy van, VAGY keresel egy másik ingatlant.

Van még kérdésed?

2014. okt. 6. 10:55
 19/23 A kérdező kommentje:
Hát kb a törött bútor szintjén van, mert rettenetes. :)
2014. okt. 6. 10:58
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
kérdező, akkor keress másik lakást.
2014. okt. 6. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!