Találok valaha albérletet?
A jó albikat szinte azonnal kiadják, az tény. De azért lehet találni. 80-ért már válogatni is lehet.
Ha nem jön össze, keress meg egy ingatlanost, segít.
Számodra nem kerül semmibe, a lakás tulaja fizet neki, általában az egyik havi kauciót. Ismétlem: aki tőled, a bérlőtől kér pénzt, azzal ne köss üzletet!
Akkor koltozzetek ossze valakivel/valakikkel. Ez az ar nem szamit magasnak, es gondolj bele, ha lenne egy lakasod, miert adnad ki 40e-ert, ha 90ert is kiveszik? Ez nem a maltai szeretetszolgalat, senki nem fog megszanni, augusztusban kapkodnak a lakasokert a diakok, ugyhogy nagy a kereslet.
Es nem bantasbol, de miert kell neked 3 szobas lakas, ha csak ennyi penzed van? 2 embernek 1,5 -2 szoba boven eleg, sokan ekkora lakasokban nevelnek/neveltek fel 2-3 gyereket es megis elnek. Annak a rezsije is tobb. Ezert a penzert ne szamits palotara, ez van, nem a lakastulajokat kell hibaztatni, ok is megdolgoztak a penzukert, nekik se volt ingyen a lakas, hidd el.
"nem fogunk egy havi fizetést csak az albérletre költeni."
na itt a hiba...
3-an költözünk és 2 szobás az igényünk. Szerintem érthető hogy nem átjáróházban akarunk lakni. Több pénzünk van, de nem kizárólag albérletre szeretnénk költeni. Lehet, hogy mi vagyunk túl fukarok.. A külseje nekünk mindegy. Azt én is észrevettem, hogy diákoknak áll a világ. Most nem azért, de minket nem otthonról támogat apuci-anyuci hogy utána kihúzzunk külföldre.. (Persze tisztelet a kivételnek!) Mi lesz azokkal akik munka miatt szeretnének felköltözni? Na mindegy.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
"Az egyiknél én voltam az első telefonáló és én kaptam az első időpontot. Hívom és mit mond? Már kiadta."
Mondjuk ez furcsa. Nem lehet, hogy a híváskor rontasz el valamit és a bérbeadó azt hiszi, hogy gondok lesznek veletek a későbbiekben?
Érdekes. Lehet, bejelentkezett nála egy rokon?
Vagy mikorra kértél időpontot? Több nappal későbbre?
Minden esetre ez nem korrekt, lehet, jobban is jártál így. Másban sem lett volna az talán.
Valóban nagyon nehéz olyan albérletet találni Pesten, ami ár-érték arányban megfelelő. Mi most 80 ezer Ft-ért (+20 ezer Ft garázs) bérlünk egy másfél szobás (nappali+háló) lakást. Voltak azért igényeink, így nem volt könnyű, de így is sikerült kb 2 hét alatt találni lakást.
Nektek milyen igényeitek vannak? Melyik kerületben keresgéltek? Milyen honlapon keresel? Mennyire ismeritek Budapestet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!