Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Joga van a főbérlőnek csak...

Joga van a főbérlőnek csak úgy ránk törni?

Figyelt kérdés

Ki van borulva a főbérlőnk, mert nem takarítottuk ki a balkont. A balkon már ilyen volt, mikor ide jöttünk. A szemét már el lett hordva, de a sárral meg a földdel, kosszal (fene tudja, hogy került oda)nem tudunk mit csinálni.

Erre megmondták, hogy én menjek el, utalnak ki a páromnak másik lakótársat, mert hogy nem akarnak párokat ide.

Meg hogy ezentúl bármikor bejön, ha nem nyitunk ajtót, akkor kulccsal, megnézni, hogy hogy van a balkon, és hogy elhúztam e már.

Komolyan joga van ránk törni?

2014. aug. 13. 22:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Nincs joga! Csak a ti tudtotokkal és a jelenlétetekben tartózkodhat ot. Szerződésetek van?

Ránk egyszer a főbérlő ránknyitott a hálóban... Még szerencse hogy csak aludtunk. Hallotuk hogy valaki kopog, de nem volt kedvünk felkelni. Persze a tulaj csak csekkolta hogy van e otthon valaki, nem nyitottunk ajtót és már jött is be a kulcsával.... Majd megállt a szívem.... rövid időn belül elmentünk onnan, ezt javaslom neked is.

2014. aug. 13. 23:12
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

NINCS joga!

Van bérleti szerződésetek?

Cseréljetek zárat, ahhoz viszont nektek van jogotok. Kulcsot nem kell neki adni. Havonta 1x menjen, előre megbeszélt időben. Ha az engedélyetek nélkül bemegy, simán hívhattok rendőrt, mert birtokháborítást követ el.

2014. aug. 13. 23:18
 13/24 anonim ***** válasza:
90%
Hagyjátok bent a kulcsot a zárban és akkor nem tud bejönni kulccsal se. Amúgy nem törhet rátok bármikor.
2014. aug. 13. 23:37
 14/24 anonim ***** válasza:
31%
Ennyire naivnak nem kellene lenni. Szerintetek komolyan van bérleti szerződésük és egy legális bejelentett albérletről van szó? Hát persze.... Cseréljék le a zárat? Azért, hogy a barom főbérlő még be is verje az arcukat? Hülyeség.
2014. aug. 14. 00:02
 15/24 A kérdező kommentje:
Létezik illegális albérlet, kedves utolsó?
2014. aug. 14. 00:39
 16/24 anonim válasza:
87%

Nincs joga bemenni a tudtotok nélkül.

Én a sokadik albérletemben vagyok már, de eddig még soha nem volt olyan főbérlőm, aki bejárkált volna. Meg is mondta mindegyik, hogy ők nem fognak feljárkálni, kulcsuk sincs. Ha bármiért jönniük kell, pl. a bérleti díjért, akkor előzőleg én hívom fel, hogy mikor tudna feljönni. Attól mert az ő lakása, nem járhat ki-be kedve szerint. Te bérled, te lakod, te fizetsz érte. Most a tiéd.

Persze hallottam már én is sok ilyen bejárkálos sztorit, féltem is tőle, hogy egyszer kifogok egy ilyet, de eddig szerencsém volt.

2014. aug. 14. 04:57
 17/24 anonim ***** válasza:
89%

NEM MEHET BE a tudtotok nélkül. Persze hivatalosan csak akkor nem, ha van szerződés.

Nálunk a főbérlőnek van kulcsa, de teljesen jó, mert néha rendezi a kutyánkat, meg mikor el vagyunk utazva átjön ellenőrzi, hogy minden oké-e.

DE SOHA_SOHA nem jött át a hátunk mögött, még akkor is előre hív, mikor tudja, hogy itthon vagyunk...

2014. aug. 14. 06:58
 18/24 anonim ***** válasza:
36%
illegális, ha nincs szerződésetek, mert akkor a főbérlő nem adózik az államnak...
2014. aug. 14. 06:59
 19/24 anonim ***** válasza:
73%
Aki annyira hülye volt, hogy nem kötött bérleti szerződést, az megérdemli a sorsát!
2014. aug. 14. 07:07
 20/24 anonim ***** válasza:
47%

Miért szerinted létezik illegális albérlet Magyarországon kedves kérdező? Valószínűleg írtatok valami papírt a bérlővel, ami természetesen teljesen érvénytelen mivel senki nem hitelesítteti ügyvéddel, így akármi bele lehet írva, semmit nem ér. Egyébként annyira bírom, hogy gyk-n itt mindenki mindent bejelent és a legtisztességesebb adófizető, már el sem tudjátok képzelni, hogy van illegális albérlet.

[link]

Gondolom mindenki kap nyugtát a főbérlőtől minden hónapban, ez itthon így természetes. Továbbá a fodrásztól, kozmetikustól is mindig kapunk és legfőképpen a szakmunkásoktól, igen ha valamit meg kell javítani, akkor azt mindig rendes adófizető polgárok javítják meg. Bár én egyszer tényleg szerettem volna nyugtát kérni egy zár javításakor, azt mondta, hogy ad szívesen, csak akkor 15 ezerrel többe fog kerülni :)

2014. aug. 14. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!