Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Joga van a főbérlőnek csak...

Joga van a főbérlőnek csak úgy ránk törni?

Figyelt kérdés

Ki van borulva a főbérlőnk, mert nem takarítottuk ki a balkont. A balkon már ilyen volt, mikor ide jöttünk. A szemét már el lett hordva, de a sárral meg a földdel, kosszal (fene tudja, hogy került oda)nem tudunk mit csinálni.

Erre megmondták, hogy én menjek el, utalnak ki a páromnak másik lakótársat, mert hogy nem akarnak párokat ide.

Meg hogy ezentúl bármikor bejön, ha nem nyitunk ajtót, akkor kulccsal, megnézni, hogy hogy van a balkon, és hogy elhúztam e már.

Komolyan joga van ránk törni?

2014. aug. 13. 22:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
21%
A saját lakásába joga van akkor bemenni amikor kedve tartja. Az más kérdés, hogy ezt lehetne kulturáltabban is csinálni.
2014. aug. 13. 22:53
 2/24 anonim ***** válasza:
82%
Nincs joga, a bérleti dìjjal kifizeted hasznàlatot. Persze ha nincs papìr akkor "joggal" hisz akkor ott se vagytok elméletben...keressetek normàlis helyet.
2014. aug. 13. 22:54
 3/24 anonim ***** válasza:
63%
Nem, nincs joga, sőt, mint nemrég megtudtam még a zárat is kicserélhetitek, hogy ne tudjon bejönni, persze ez csak a jog szerint van így, ne próbáljátok ki :)
2014. aug. 13. 22:56
 4/24 anonim ***** válasza:
93%
Nincs joga, nálunk nincs is a tulajnak kulcsa a lakáshoz.
2014. aug. 13. 22:57
 5/24 A kérdező kommentje:
Év végén tervezünk elmenni máshová, de addig még van pár hónap.
2014. aug. 13. 22:58
 6/24 anonim ***** válasza:
86%
Nincs joga, ha kiadta a lakást, az a ti birtokotokban van. A saját érdeketekben sürgősen keressetek normális bérbeadót, ez nem az. A konfliktusok csak szaporodni fognak.
2014. aug. 13. 22:58
 7/24 anonim ***** válasza:
53%

Ha a szerződésben nincs benne, akkor nincs joga! //igen, ilyet bele lehet írni, pl. az apróbetűs részbe is//

Akkor bemehet, ha a lakásban valamilyen kár keletkezik, és mivel ő a tulaj, neki kell intézkedni és látnia kell a kárt, hogy be tudja jelenteni a biztosítónak, de ez esetben is csak a ti tudtotokkal teheti.

Ez nagyon gáz... :S

Ha ezt elmondjátok neki - hogy nincs joga csak úgy rátok törni - akkor tuti mégjobban elborul az agya, szóval lehet jobb lenne egy új albit keresni már most... :S

Hacsak le nem szakadt a balkon a sár súlya alatt, nincs semmi köze hozzá, hogy hogy takarítotok, amíg nem éri anyagi kár a lakást, vagy nem veszélyezteti a berendezés, ingatlan épségét...

2014. aug. 13. 22:59
 8/24 anonim ***** válasza:
77%

"A saját lakásába joga van akkor bemenni amikor kedve tartja"

Meg a lófa....t!!!!!!!!!!!!!!!!

Azt csináltok amit akartok!!!

Szerintem keressetek más helyet!!!

100000000 kiadó hely van!!!!

2014. aug. 13. 23:00
 9/24 anonim ***** válasza:
60%
Én fúrnék be egy reteszt és mikor itthon vagyok mindig elhúznám. Persze ez nem megoldás az idegbeteg primitív főbérlővel szemben,de legalább mikor otthon vagytok egy kis nyugi
2014. aug. 13. 23:10
 10/24 anonim ***** válasza:
89%

amikor odaköltöztetek,nem tudta, hogy párként mentek? mi az, hogy most meg nem akarja kiadni pároknak?

amúgy, anno ahol én laktam, egy szoba fent volt tartva a főbérlőnek, aki jött háromhetente. viszont soha nem szólt róla, csak beállított, azért szerintem illett volna legalább megemlítenie, hogy jön.

2014. aug. 13. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!