Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Felbonthatom-e a szerződést...

Kerdez_felelek kérdése:

Felbonthatom-e a szerződést és visszakaphatom-e a 2 havi kauciót?

Figyelt kérdés
Nem rég aláírtam egy bérleti szerződést,amely augusztus 19-én lép életbe. 2 havi kauciót kellett előre fizetni. Azt szeretném tudni ha a beköltözés előtt felbontom a szerződést akkor visszakaphatom-e a kauciót és érvénytelenné tehetem-e a szerződést?

2013. aug. 3. 01:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Oké, akkor visszajár. Más kérdés, hogy önként visszaadja-e.
2013. aug. 3. 12:55
 12/22 A kérdező kommentje:
Tehát, így hogy elméletben aláírtuk ezt a bérleti szerződést, de csak augusztus 19.én lép életbe, és még semmit nem csináltunk az albérletben, sőt, még el sem kezdődött a bérlés, visszakaphatjuk a teljes árat? Ez egy nagyon jó hír lenne. Nem tudja esetleg megmondani hogy mi az eljárás menete?
2013. aug. 3. 12:57
 13/22 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy nem vagyok jogász.

Szerintem probléma ezzel lehet: "Amennyiben a bérleti szerződés felmondása a határozott időtartam lejárata előtt a bérlő kezdeményezésére történik, a kaució nem jár vissza bérlő részére az bánatpénzként a bérbeadónál marad."

Ami ebben az esetben történne, az a birtokba vétel elmaradása, erről külön nem ír semmit a szerződés. A bérbeadó vélhetőleg szívesen megtartaná az összeget. A bérlő nyilván visszakapná.

Attól tartok, azért mindegy, hogy jogilag hogy van, mert nem bíróságon fog eldőlni az ügy - nem éri meg bíróságra vinni (ügyvédi díj, pár évnyi pereskedés VS 1-2százezer Ft).

A szerződés maga felmondható, tiszta sor. Az viszont, hogy szeretnéd visszakapni és ő egyetért, tehát önként fizet, kétséges. De mit tudsz csinálni, ha nem adja vissza?

2013. aug. 3. 13:13
 14/22 A kérdező kommentje:

Ha nem adja vissza, kénytelenek vagyunk ottmaradni ebben a hónapban, és szeptemberben, míg nem jön össze újra annyi összeg, hogy letudjunk tenni egy foglalót, és kiválasszuk a végre megfelelő albérletet.

A főbérlőnk egy 69 éves nő, nem tudom bele menne e, de elég pénzéhes, ezért is félünk hogy mi lesz. Szeretnénk visszakapni, és csak ezt találtam a szerződésben olyannak, amivel visszakérhetnénk.

2013. aug. 3. 13:24
 15/22 anonim ***** válasza:

Mi történt, ami miatt meggondoltátok magatokat? Ha semmi, akkor valahol érthető, ha esetleg nem akarja majd visszaadni.

Egy átlagos 69 éves néninek nehéz elmagyarázni egy ilyen helyzetet. Ha eddig, egy semleges helyzetben pénzhez ragaszkodónak tűnt, nincs ok abban reménykedni, hogy amikor a számára kedvezőtlen helyzet áll elő, hirtelen szívélyes lesz, nem igaz?

2013. aug. 3. 13:35
 16/22 A kérdező kommentje:
Az ok egyszerű. Ezt csak kényszerből kötöttük meg, továbbtanulás miatt kellett egy hely ahol tudunk lakni legalább egy kis ideig, de találtunk jobbat, olcsóbbat. A nő nem olyan állapotú szerencsére, csak szereti a pénzt, és kedves volt velünk, de indokként azt dogjuk megemlíteni, hogy nincs erre pénzünk, hogy ott tudjunk maradni, vagy pedig hogy kollégisták leszünk. Minden esetre olyat mondunk. amibe nem szólhat bele, és nem is köthet bele. Az első lehetőség még igaz is, sajnos elég nehéz megélni szinte 0 fedezetből.
2013. aug. 3. 13:39
 17/22 anonim ***** válasza:

Értem, meg lehet próbálni. Legyetek kedvesek, gyakorlatban a néni jóindulatán múlik a dolog.

Érdemes elgondolkodni, hogy most azért picit kiszúrtok a nénivel. Nyilván nem ez volt a célotok, és pont ezért érdemes odafigyelni, hogy ne hozzatok mást kellemetlen helyzetbe. Most kezdheti elölről, újra hirdetnie kell, akik az előző körben veletek együtt érdeklődtek, azokat már elbukta, mert azt hitte, hogy kivettétek, stb... Kicsit azért jogos, ha valamit meg akar tartani a pénzből.

2013. aug. 3. 14:10
 18/22 A kérdező kommentje:
rajtunk kívül egy érdeklődő volt csak, nem igazán jöttek, lehet azért is amiért mi se szeretnénk úgy ott maradni. És igen, ezt a taktikát kell folytatni. Nem kiszúrásból tesszük mi sem, mind össze keresnünk kell másikat.
2013. aug. 3. 14:45
 19/22 A kérdező kommentje:
Egyébként azt hozzá kell még tennem,hogy 5 éve nem volt ott lakó. A bútorok lelakottak és kopottak,egy széteső félben lévő ágyon kellene KÉT személnyek aludnia,és a két fotel ami ott van,az is hasonló állapotban van,mint az ágy. Tehát még a szükséges bútorokat is nekünk kellene pótolni.
2013. aug. 3. 16:01
 20/22 anonim ***** válasza:

Komolyan nem értem minek kapkodtátok el a dolgot? Minek szerződtetek ilyen gyorsan? Annyi más albérlet van, válogathattatok volna. Nem kell attól félni, hogy semmit nem találsz. Ha meg még drága is volt és ahhoz képest nem is túl jó, akkor tényleg nem értem mire volt ez a sietség? Ilyen viszonylag rosszat bármikor máskor is találtatok volna.

Sietni akkor kell, ha tényleg jót találsz és jó áron. Akkor nem nagyon van idő gondolkodni. De ezek olyan lakások amit hirdetés után 2 napon belül lefoglal valaki és mellette rengetegen komolyan érdeklődnek és szintén kéne nekik. Nem pedig ilyen, mint amit te mondasz, hogy évek óta nem adták ki és most is alig érdeklődött iránta valaki... ilyet miért kellett rögtön lepapírozni és kifizetni? :(

2013. aug. 4. 03:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!