Ingatlan előszerződés után derült ki hogy az eladó becsapott. Visszakaphatom a foglalót?
Kötöttem egy ingatlan előszerződést egy lakásra, amit 500e Ft átadásával le is foglalóztam. Sajnos utólag derült, ki hogy a közvetlen szomszédban nagyon problémás lakók élnek, akiktől az eredeti tulajdonos is menekülne. Ezt azonban titkolta előlem, amikor a szomszédokra kérdeztem rá azt állította, hogy csupán egy szolid egyedülálló lakik ott (valójában egy 6 fős alvilági család).
Most elállnék a szerződéstől, viszont úgy érzem jogosan kérhetném vissza a foglalót,mivel az előzetes szóbeli kérdéseimre valótlan válaszokat adott. Van erre lehetőség? Milyenek az esélyeim?
Hivatalosan buktad a pénzt,de ha nagyon jó ügyvédet szerzel akkor évek után nagy nehezen visszakapod a lét.
Elöször próbáld meg kérni a tulajt hogy átvágott ezért te követeled vissza a pénzedet,mert jogod van tudni hogy nem zsákbamacskát veszel!Én nemtagadom ha nekem lógnának ennyivel tuti kiverném a tulajból a pénzem!!!
Megnézném azt a bírót, aki neked adna igazat. Mégis, hogyan akarod majd bizonyítani, hogy a szomszédaid alvilági emberek???
Az eladó simán mondhatja, hogy szolidnak ismeri a szomszédot és nincs tudomása arról, hogy nem egyedül lakik. Ez nem támadható.
Kedves Utolsó!
Hát igen, ezt hívják gyönyörűséges jogrendszernek. Azért az érdekes, hogy az író jóhiszeműsége jobban értetlenkedésre késztet - három kérdőjelet is tettél a mondta végére -, mint az, hogy ilyen ez a világ.
Mélységesen felháborít, hogy a világunk olyan, mint ebben a kis rövid kérdésből is kiolvasható. Ha te hiszel, megbízol valaki szavában, akkor "hülye" vagy.
Különben az egész jogrendszer egy jóadag tehénszar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!