Albérlő vagyok, a tulajdonos kérdés nélkül bejöhet
hozzám?
Figyelt kérdés
Egy irodát bérlünk, tőlünk nem messze van nekik is egy irodájuk. Mi itt lakunk és dolgozunk, nincs nyitvatartásunk csak külön időpontra jönnek hozzánk. Tehát inkább otthon mint munkahely. Már sokadszorra fordul elő, hogy a tulajdonos, vagy alkalmazottja kérdés nélkül benyit, vagy ha zárva van kulccsal bejön. Előfordult hogy aludtam mire kimentem alsónadrágban és látom hogy ő van benn. Ennek fejében még vásárlókat hoz a lakásra, pedig 1 éves határozott idejű szerződésünk van. Egyszer előfordult hogy a lakótársam csúszott 2-3 hetet a lakbérrel, azóta ezzel fenyegetőzik, hogy bontja a szerződést. Most nincs semmilyen tartozásunk.
2013. máj. 30. 21:24
1/8 Rush02 válasza:
Én elmondom a személyes gondolataimat tehát semmi hivatalos forrásom nincs róla.
A lakásba a tulajdonosa sajnos igen bármikor bemászkálhat, viszont ha irodaként is üzemel a hely és ezzel neked anyagi károd származik a dologból akkor SZERINTEM már támadható a dolog, hogy megteheti-e vagy sem :)
2013. máj. 30. 21:27
2/8 A kérdező kommentje:
2-3 milliós felszerelést tárolok itt, ezért félek igazából, főleg, hogy ismeretlen embereket hoz megnézni a lakást.
2013. máj. 30. 21:30
3/8 anonim válasza:
Nem, nem mehet be, ez magánlak sértés...nemtudom emlékszel-e még egy pár hónapja volt a tv-ben hogy egy tulajdonosnak nem fizettek az albérlők a tulaj bement a saját házába, sok hónap könyörgés után és a rendőrök vitték el...
2013. máj. 30. 21:52
4/8 anonim válasza:
Nem nem mehet be csak ha veled egyeztetett.
2013. máj. 30. 22:58
5/8 anonim válasza:
Nem mehet be az engedélyed nélkül. De egy egyszerű zárcsere még nem jutott eszedbe?!
2013. máj. 31. 08:29
6/8 anonim válasza:
Csak előzetesen egyeztetett időpontban mehet be, és csak te nyithatsz ajtót. Az említett látogatások tényleg magánlak sértésnek minősülnek, a rendőrséget is ráhívhatod.
Viszont gondolom nincs hivatalos szerződésetek, nem fizettek adót és nem vagytok bejelentve a lakásba. Ez esetben jobb békésen intézni a dolgot, kulturáltan beszélni vele, és ha nincs közös megegyezés, akkor elköltözni. Tudom, macera, de csak egyszeri, viszont egy hosszú vita és a haragtartás sokkal jobban megkeseríti az életed.
2013. máj. 31. 10:06
7/8 A kérdező kommentje:
Szerencsére 3 oldalas szerződésünk van és számlát is ad minden hónapban, igaz 135 helyett csak 30ezerről, mert a cége tulajdonában van az ingatlan. Köszönöm a válaszokat, megértetem vele, hogy ide nem járkál be senki.
2013. máj. 31. 12:56
8/8 anonim válasza:
Magánlaksértést csak magánlakásban lehet elkövetni, irodában nem. De attól még nem járkálhat be. Mi áll a szerződésben? Ha kizárólagos használatra bérled a helyiséget, cserélj zárat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!