Létezik olyan lakás biztosítás amit a Lakástulajdonos a saját lakására/házára köt, de egy másik ugyancsak az ő tulajdonában lévő lakásra is érvényes (amit albérletbe kiadott)?
Kérjed meg a tulajt, hogy mutassa meg a szerződést.
De ha jól tudom, akkor a bérleti szerződéssel a kezedben tudsz külön biztosítást kötni a saját ingóságaidra. Nálunk legalábbis ez van. Benne is van a szerződésben, hogy "megengedi".
Nincs szerződésünk sajnos (érvénytelenné vált már korábban, rászerződés miatt).
Régen volt ide külön lakásbiztosítás, de a biztosító felmondta annyit vett föl már rá a tulaj, beázásra stb... Ráadásul amikor beköltöztünk ragaszkodott hozzá hogy beépíthesse az árát az albérleti díjba (így 2k val többet fizetünk 7,5 éve). Viszont a biztosító általi felmondás óta is ugyanazt az albérleti díjat fizetjük. Na erre hivatkozik a tulaj, hogy az ő családi házas biztosítása az albérletre is szól, vagyis mi is biztosítva vagyunk elvileg, de ez nekem valahogy nem kóser.
Ki fogom kérni a szerződését. De az sem ér sokat szerintem ha az ide is szól, mert mi elvileg külön szerződést kezdtünk fizetni. Persze ezt így utólag érvénytelenné vált szerződéssel nehéz lesz bizonyítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!