Jogtalanul rakott ki a tulajdonos a bérleményből. Volt már valaki akivel ilyen fordult elő?
Történet a követező:
Határozott egy évre béreltem lakást. Volt szerződésünk, amit két tanú írt alá, de ügyvédi pecsét nem volt rajta. A szerződésbe bele volt foglalva a rendkívüli felmondási feltétel. Pl ha nem fizet a bérlő. Rendesen fizettem neki minden hónapban. Egyik pénteki napon odaadtam neki a 90 ezer forintját. Majd ezután hétfőn hívott, hogy húzzak el onnan szerdáig. Én mondtam neki, hogy semmiféleképpen sem, mivel most fizettem neki és egy hó a felmondási idő. Szerdán este jött még hat emberrel magán kívül, rám törték feszítővassal az ajtót és a hajamnál fogva kidobtak onnan. A cuccaim nagyobbik/értékesebbik felét nem tették ki és megtartották. A rendőröket kihívtam, de mire kiértek addigra a tulaj lelépett. Megtettem a feljelentést magánlaksértésért és lopásért. Egyébként a határozott egy évből volt még hátra 3 hónap. Valakivel fordult elő már ilyen eset? Ha igen, mi lett a vége? Akivel nem fordult még elő, de gondol valamit erről az is írjon légyszi. 21/L
Ez dúrva...
Nem mondta, hogy miért kell menned?
"Egyik pénteki napon odaadtam neki a 90 ezer forintját. Majd ezután hétfőn hívott, hogy húzzak el onnan szerdáig."
Szerintem innen kimaradt valami. Azért én meghallgatnám a másik felet is...
Határozott időre kötött bérleti szerződést egyoldalú rendes felmondással nem lehet megszüntetni. Határozatlan idejű szerződésnél a bérbeadó minimális felmndási ideje 3 hónap. A bérleti szerződést írásba kell foglalni, de ügyvédnek nem szükséges lepecsételnie.
A bérbeadó nem lakoltathat ki önhatalmúlag, és nincs joga a bérlő tudta és engedélye ellenére a bérleménybe belépni, sem saját kulccsal, sem máshogy; még felmondott szerződés és lejárt felmondási idő (!) esetén sem. Ha a bérlő önszántából nem költözik ki, a bérbeadó egyetlen törvényes lehetősége a bírósági eljárás. A bérlőt birtokvédelem illeti meg a tulajdonossal szemben is mindaddig, amíg a lakás kiürítését elrendelő jogerős határozatot végre nem hajtják.
Ha ez így igaz, ahogy leírtad, akkor a bérbeadó bűncselekményt követett el, az erőszakos fellépése miatt pedig akár letöltendő büntetésre is számíthat. Te pedig kártérítésért perelheted.
Ez az eset is alátámasztja, hogy nem lehet félvállról venni egy bérleti szerződést sem.
Az, hogy itt kérsz tanácsot, önmagáért beszél.
Nincs egy ügyvéded, vagy egy olyan ingatlanosod aki legalább 5-10-15 éve van a szakmában?
A történet ebben a formában sima köztörvényes bűncselekménynek néz ki a tulaj részéről.
Rendkívüli felmondással élhet a kiadó, megfelelően indokolt esetben, de még itt is van 15 napod.
Legközelebb készülj fel, kit hívsz, ha baj van!
Ha igazán igényes vagy, akkor már a szerződést is körültekintően kötöd, ugyanis már ott elbukhatsz.
kovpet:
A másik fél egy gerinctelen dög. Minek állítanék ide valótlant? Érdekel, hogy mi lehet ennek a vége, nyilván az igazat írom, mert hátha járt már így valaki. Ha kamuzok csak magamat álltatom. Amúgy semmi nem maradt ki. Pénteken jött a 90 ezer forintért és hazament. Aztán hétfőn munka után jött a hívás, hogy húzzak el, de így szó szerint. Amikor kérdeztem, hogy miért, akkor azt mondta, hogy mert az ő lakása és joga van eldönteni, hogy ott lehetek e vagy sem.
# 5/7 ma 02:08
Tudsz olvasni bakker? Fizettem neki 90 ezer forintot előtte pár nappal. Időben! A rezsit is fizettem késedelem nélkül mellesleg.... Semmi tartozásom nem volt neki!
# 6/8 ma 10:03
Látom te se olvastad végig. Nem tanácsot kérek. Ebből már per van. Van ügyvéd. Csak olvasni akarom az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat! Hogy járt e már így valaki és ha igen lett e belőle valami! Nem írom ezt le többet, ez már a 3.... "Valakivel fordult elő már ilyen eset? Ha igen, mi lett a vége?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!