Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi alapján döntik el a főbérlő...

Mi alapján döntik el a főbérlő hogy kiket választ?

Figyelt kérdés

Elvagyok keseredve! Párommal nézegetünk albérletet, 2 lakást is megnéztünk, de nem minket választottak! Mindketten dolgozunk, csendesek vagyunk, igényesek magunra és a környezetünkre is!

Most mennénk elsőnek albérletbe szóval tudnátok segíteni mivel lehetnénk esetleg esélyesebbek?

Már direkt nem is kérdezgettünk olyat hogy pl csinálhatnánk-e tisztaságifestést stb nehogy az legyen hogy egyből szétszedjük a lakást..mind a kettőnél mondtuk ott hogy részünkről rendben lenne teljesen! Kérdezgetni nemsok mindent kérdeztünk legutóbb mert minden le volt írva a leírásba illet személyesen is minden fontos dolgot elmondtak! Tudnátok esetleg pár tanácsot adni?

febr. 19. 17:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
66%

Én is a pénzre szavaznék.

Fontos a szimpátia,de szerintem a pénzt jobban kedvelik.

tegnapelőtt 09:31
 12/25 A kérdező kommentje:
Mind a kettő lakás esetében szerintem az első volt aki érdeklődött, mert amikor láttam abban a pillanatban tették fel! Az elsőnél mi néztük meg legelsőnek azt mondta is a tulaj! Mindkét esetben ott már mondtuk hogy nekünk megfelel, szeretnénk jönni ha ránk esne a választás! Nyilván akikkel lebeszélte a megnézést megmutatta nekik is! De egyszerűen nem értem, mit tehetnénk még! Legközelebb ha lesz egy lakás ami megfelel megpróbálkozunk rádobni az árra egy 10-est! De így is 240-250+rezsiért vannak fent! A fizetéssel nem lenne gond, kitudnánk fizetni mindent, kauciót is stb stb! Időben fizetnénk is mindig, nagyon megbízhatóak vagyunk, de ezt persze a főbérlő nemtudhatja sajnos..és ez olyan rossz...mondjuk el hogy pontosan mennyit keresünk? Vigyünk egyből munkáltatóit amit ott megmutatunk? Már erre is gondoltam...
tegnapelőtt 09:37
 13/25 anonim ***** válasza:
83%
Ha visztek foglalót, azzal is komolyabban vesznek titeket.
tegnapelőtt 09:50
 14/25 A kérdező kommentje:
És ha viszünk foglalót, vagy esetleg a kauciót vagy bármennyi pénzt, azt nyilván papír nélkül, semmi nélkül nem szeretnénk csak úgy odaadni! A tulajok viszont nem hinném hogy papírral készülnének! Ilyenkor mi a megoldás? Mit vigyünk magunkkal?
tegnapelőtt 09:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Amit a 4. válaszoló írt, azokat kellene bemutatni, igazolni, kellemesnek, barátságosnak mutatkozni.

Ha még csak 2 lakást néztetek, az semmi. Nem kell kétségbe esni.

De ha az első pillanatban jelentkeztetek, talán még várni akarnak, jönnek-e a többen ... (Vagy egyből azt mondták, nektek nem adják? csak úgy?)

Jelentkezzetek telefonon megint, kérdezzétek, megvan-e még - titeket komolyan érdekel.

Én nem ígérnék rá rögtön, így sem olcsó.

Azt sem érdemes ígérni, hogy kifestitek (majd később).

tegnapelőtt 10:35
 16/25 A kérdező kommentje:

Igen az lesz! Kérünk munkáltatói igazolást mindketten és az nálunk lesz, megmutatjuk! Elmondtuk hogy nincs gyermekünk, és házi állatunk sem!

Az utóbbinál tényleg semmi olyasmit nem kérdeztünk hogy mit lehet mit nem, festhetünk-e vagy bármi ilyesmit! Meghallgattuk, körbe néztünk! Jelenleg laktak az ingatlanban, szóval annyira nem tüzetesen nem néztünk körbe minden egyes zugot merthát mégis csak más személyes dolgai voltak mindenhol! Nem egyből mondták hogy nem nekünk adják, hanem az egyiknél másnap jeleztek vissza, a másodiknál már 2-3 nap múlva!(Ezt is igérte hogy a hét közepéig visszajelez)! Csak ilyenkor az ember azt érzi nem lesz jobb! Vidéken lakunk, kis kertes házba/lakásba szeretnénk költözni, és ez mindkettőnél megvolt! És ezért nem is igértünk rá, mert így sem olcsók sajnos..de ezek szerint meg kell legközelebb próbálni!

tegnapelőtt 11:00
 17/25 anonim ***** válasza:
77%

"mondtuk hogy nekünk megfelel, szeretnénk jönni ha ránk esne a választás! Nyilván akikkel lebeszélte a megnézést megmutatta nekik is! De egyszerűen nem értem, mit tehetnénk még!"

Szokás írásban tenni ajánlatot és lefoglalózni is.

Minden lehetséges részletet elmondani, mikor költöznétek, stb.

Milyen elérhetőséget adtatok? Nem lehet, hogy csak nem ért el titeket?...

Felhívtad-e a nap végén?...

tegnapelőtt 15:03
 18/25 anonim ***** válasza:
53%

" azt nyilván papír nélkül, semmi nélkül nem szeretnénk csak úgy odaadni!"

És miért is van papír nélkül?

Mert te nem írtál papírt!

Te ajánlasz, neked kéne írni a papírt, ha a bérbeadó nem olyan profi.

Ha ingatlanos van, neki van mindenféle papírja előre megírva, nyomtatva is!

tegnapelőtt 15:05
 19/25 anonim ***** válasza:

Milyen hirdetési felületről van?

Ingatlan.com?

tegnapelőtt 15:07
 20/25 A kérdező kommentje:

Tudta az elérhetőséget mivel, SMS-be jelzett mindkettő vissza, hogy "Kedves Piroska, sajnos a választásom nem rátok esett"! Facebook csoportba találtam mindkettő hirdetést!

Mondtuk hogy bármikor tudnánk költözni amikor lehetséges!

És ha nyomtatok valami foglalós formanyomtatványt az hivatalosnak számít?

Bocsánat a hülye kérdésekért csak az első albérletünket keressük szóval semmi tapasztalunk ebben!

tegnapelőtt 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!