Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek mit tegyek ha 5...

Szerintetek mit tegyek ha 5 nap múlva kiraknak az albérletből?

Figyelt kérdés
Mert elvesztettem a munkám és nem vesznek fel sehova. Jah és nincs senkim csak egy másfél éves kisfiam.

tegnapelőtt 21:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Megtakarításom soha nem volt mert 3 temetést fizettem ki abból és most is nyilván amit kaptam utolsó hónapra utalva azt megkaptam viszont a fekete pénzt nem. És nyilván nem is fogja odaadni, de közben pelenka kell enni kell és persze lakni is. Soha nem számoltam a pénzt mindig volt de ilyen helyzetben még nem voltam mióta élek és mindig segítettem a szegényeken de most úgy látszik én vagyok a szegény. Csak raktam nem segít senki
tegnapelőtt 22:51
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs rokon, barát akármi aki 1-2 hónap bérleti díjat adna kölcsön amíg nem kezdesz melózni?

Értem a temetést de hülyeség volt az albérlet bizonytalansága mellett minden pénzt elkölteni. 2-3 hónap tartalék muszáj legyen. Pláne egyedül is vagy.

Sajnálom.

tegnap 06:55
 13/13 anonim ***** válasza:
77%

"Soha nem számoltam a pénzt mindig volt de ilyen helyzetben még nem voltam"

Ezek elég szoros összefüggésben állnak egymással: sosem számoltad a pénzt, ezért nem osztottad be, megszoktad, hogy mindig van, ezért felélted és nem készültél fel a váratlan helyzetekre, mint a mostani.

Ne mondj le a fekete pénzről, járj a főnök nyakára, hogy azzal ő tartozik neked, fizessen ki. Panaszkodj neki a helyzetedről, hátha meghatja.

Ne (csak) életrajzokat küldözgess, hanem járd a környéket, menj be helyekre és kérdezd meg személyesen, hogy kell-e ember, tudnál-e valamit dolgozni, mert időd és kapacitásod van akár azonnal kezdeni is, de szükséged van a pénzre.

Egy rakás vendéglátóhely, bolt, üzem kirakatán kint van, hogy dolgozót keresnek. Menj be, próbálkozz, valamit találni fogsz. Lehet, hogy nem a legjobbat találod meg, de valamit fogsz találni, ami a túléléshez elég lehet. Mellette meg ráérsz másikat keresni. Könnyebb úgy, hogy már van valami.

Amíg nincs munkád, addig az a munkád, hogy találj egyet. Csináld teljes erőbedobással, úgy, esélyesebb, hogy sikerül.

Ha rendes munkahelyet nem sikerülne találnod, akkor érdemes a környéket körbejárni, mindenhova bekopogni, beszélni az emberekkel, hogy nincs munkád, szívesen segítenél bármilyen házimunkában, szerelésben, akármiben. A legtöbb háznál van valami karbantartani, javítani, elvégezni való, amire a háziaknak sosem jut ideje, energiája, kedve. Ha van egy kis pénzük, lehet, hogy szívesen odaadják neked, hogy te elvégezd, ami nekik nehezükre esik.

Ha nem koldulsz, hanem munka lehetőséget keresel, nagyobb eséllyel állnak veled szóba, mint egy kéregetővel. De ha elmondod, hogy nagyon kell a munka, mert kis gyerek, meg kilakoltatás veszélye van, akkor lehet, hogy nem csak munkát, hanem egyéb segítséget is kapsz mellé.

Azt sem tudhatod soha, hogy mikor botlasz egy olyan emberbe, aki pont tud neked való munkát ajánlani, ha tudja, hogy te munkát keresel. Beszélj az emberekkel, keresd a lehetőségeket és ne add fel!

tegnap 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!