5 nap után miért kellene ajándékot vennem a nyugdíjba vonuló kollégának?
Figyelt kérdés
Június 10. óta dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, tehát egész pontosan 5 napot dolgoztam eddig. Az egyik öreg nyugdíjba megy, és a többiek gyüjtést szerveztek valami ajándékra, és tőlem is megkérdezték, hogy beszállok-e 5ezerrel. Persze csak megkérdezték, nem pedig követelték a pénzt, de akkor sem értem, hogy miért tőlem kalapoznak, ha még 2 mondatot sem beszéltem az öreggel.2024. jún. 16. 18:51
1/12 anonim válasza:
Az mióta kalapozás, hogy meg merték kérdezni, (aztán gondolom, tudomásul is vették a választ) mivel vélhetően a közösség részeként tekintenek rád?
2/12 anonim válasza:
Nálunk is ez ment, mikor odakerültem a melóhelyre. Én voltam az első, aki nem adott semmit olyan embernek, akit nem is ismerek. Aztán mikor 5 embernek is adni kellett volna, mert ugye nyugdíj, születésnap, babaváró.. minden sz@rra gyűjtést szerveztek, akkor pár ember szeme szintúgy felnyílt.
Manapság már nincs gyűjtés. Mindenki kap fizetést, éljen meg abból.
3/12 anonim válasza:
Az összeg az durva.
Nálunk 500 max 1000 ft/fő dobnak össze.
4/12 anonim válasza:
Én gyakorlaton voltam, második napja voltam ott mikor egy éppen nyugdíjba vonuló kollégának kezdtek el gyűjteni és fel voltak háborodva hogy nem adok bele. Nem hogy nem beszéltem az illetővel, de még nem is láttam.
5/12 anonim válasza:
Ez úgy működik, hogy sok a 💩rágó, és mindenkit megpróbálnak lehúzni. Elvégre ők sem hülyék. Tudják, hogy semmi közöd a manushoz, csak megpróbáltak pénzt lejmolni. Úgy nekik kevesebbet kell fizetniük.
6/12 anonim válasza:
Nem követeltek semmit, tehát nem kell. Csak megkérdezték. Te most beszéltél először emberekkel?
Sokszor voltam hasonló helyzetben, sosem volt gond, hogy nem adtam bele.
7/12 anonim válasza:
Az 5 ezer sok, nem is nagyon hiszem el. A közösség egy másik kérdés, 2 alkalommal volt részem olyanban hogy utcabeli közeli idős majdnem szomszédom elhunyt, természetesen megtiszteltük egy kisebb koszorúval.Gyereke munkahelyen kollégám volt, gyűjtöttek a szülő temetésére. Leg hátsóbb gondolatom sem volt hogy bejelentsem: Basszus! én már ráköltöttem egy tízest! Mert a munkahelyi koszorún szerepelt: Kollégáid. És én is köztük voltam.
8/12 anonim válasza:
Nem adj bele semmit sem, mert nem is ismered a tagot.
9/12 anonim válasza:
Ilyen hekyzetben én sem adnék bele. És nem csak azért,mert nem ismertem,hanem mert 5 nap kevés ahhoz hogy egy embert kiismerj. Egy év után is csak abba adnék,akit közel érzek magamhoz.
10/12 anonim válasza:
5000 ft túl sok. Mit akarnak venni neki, ami ilyen drága?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!