1 hónapja dolgozom takarítóként egy ruhaboltban , napi egy óra. Foglaltam egy utazást május 23 és 27 között tehát kellene majd szabadság, 5 nap. Lehet egyszerre ennyit kivenni? Csak nem fog szólni a főnök érte.
Ennyire jól fizet a napi egy óra takarítás?
Nem köteles megadni. Lehet, hogy jófej a főnök, de a jófejség ott kezdődik, hogy erről már előre szólsz, mielőtt elkezded a munkát (ha meg próbaidő alatt foglaltad az utazást, hát, akkor inkább nem is kommentálnám...)
Készülj arra, hogy addigra inkább keres mást helyetted.
2-es: mi az, hogy "Ennyire jól fizet a napi egy óra takarítás?" Ez hogy jön ide?
Kérdezö: a fönököt kérdezd meg, ö dönt.
"Csak nem fog szólni a főnök érte" - előbb kellett volna megkérdezni, és a válaszát tudva foglalni vagy nem foglalni.
Régen alap volt, hogy a próbaidő alatt (vagy akár tovább, akár az első 6 hónapban) nincs szabadság, de manapság sokkal lazábban veszik már az ilyesmit.
Május vége még soká van, addig beszéld meg minél hamarabb a főnököddel.
Milyen utazásról van szó? Létfontosságú? Mert ha nyaralás jellegű, azt mondom, hogy simán ki lehetett volna hagyni, amíg nem biztos a munkahelyed, én évek óta nem megyek sehova, még is kibírom.
Soha életemben nem foglaltam úgy szállást, hogy nem egyeztettem volna előtte a szabadságról.
Mondjuk ha napi egy óra és képzettséget nem igénylő munka, akkor gondolom, te sem problémázol majd, ha elküldenek. Ez csak zsebpénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!