Hogyan tud bérelni egy lakást Budapest egy egyedülálló személy, akinek átlagos munkája van?
Egy garzonlakás 200e + rezsi, vagyis minimum 22-230 ezer.
Egy átlag nettó bér 350e (egyszerű alkalmazott pl. titkárnő, recepciós, eladó stb.)
Marad 120e forintja közlekedni, enni, egyéb termékeket vásárolni pl. tisztítószer, szórakozni, ruházkodni.
Hogyan lehetséges ez?
#8 Ne hazudj!
Én egyedül élek február óta, és egyedül bérlem a lakást, de évekkel azelőtt is éltem egyedül hosszabb éveken át is már.
#3 voltam.
Úgy, ahogy korábban is.
10 éve voltam pályakezdő, az első albérlet, amiben laktam akkor 60+rezsi volt perem kerületben. Rezsivel együtt egy 100-as kb. Én 170 ezret kerestem, amiből egy 20-as fixen elment lakástakarékra. :D Sehogy nem tudtam volna egyededül lakást bérelni, volt lakótársam, ahogy egyébként az ismerősi körben akkortájt mindenkinek. Aztán ahogy mindenki megtalálta szép lassan élete párját, egymás "lakótársai" lettek és ketten boldogultak ahogy tudtak.
Nagyjából így lehet ezt most is. Ha 230 ezer egy albi rezsivel, akkor lakjál mással, a fele megmarad. 120 helyett marad 235 ezred. Vagy lakj a pároddal, 700 ezerből máris kényelmesebb kifizetni 230-at.
Budapesten nem 350 a nettó.
Sok albérlet van még mindig 200 alatt, még frekventáltabb környékeken is, de lehet nem a belvárosban is lakni.
Meg ahogy mondták, többen kell lakni egy bérletben.
Mi is azt csináltuk.
Röviden az igényeket és a lehetőségeket szintbe kell hozni.
2-es: rendben van, csak ameddig mérgező családi környezetben él valaki,
itt nem opció az ott maradás...
Meg én Szabolcs megyéből költöztem el, ahol ugye alig van munka.
De ugye lakótárssal élek, meg egy időben munkásszállón laktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!