Hogyan tud bérelni egy lakást Budapest egy egyedülálló személy, akinek átlagos munkája van?
Egy garzonlakás 200e + rezsi, vagyis minimum 22-230 ezer.
Egy átlag nettó bér 350e (egyszerű alkalmazott pl. titkárnő, recepciós, eladó stb.)
Marad 120e forintja közlekedni, enni, egyéb termékeket vásárolni pl. tisztítószer, szórakozni, ruházkodni.
Hogyan lehetséges ez?
200 nál olcsóbb albérlet is létezik vagy többen bérlik.
Nem kell ahhoz párkapcsolat, hogy összeköltözz valakivel.
Kijebb eső részeken feléért is találni.
Az hagyján, hogy szűkösen, de arra sincs nagyon lehetősége, hogy ezen változtasson, mert így spórolni nem tud.
Lehet lepontozni, de szerintem, amíg egyedülálló, addig otthon kellene maradnia a szülői házban, és félrerakni az albérlet árát. Aztán, ha lesz párja, akkor lehet gondolkozni azon, hogy még egy kicsit a szülőknél kihúzni, és gyüjteni, vagy már könnyebb az albérletet is fizetni két keresetől.
Én 123-ért (2024) bérlek egy 38 négyzetméterest Soroksáron.
Ki mondta, hogy mindenkinek a beton-dzsindzsában kell laknia?
-.-
Úgy ahogy leírtad. 120-t kell szépen beosztani. Lemondani olyan luxusokról mint havonta új nadrág, heti mozizás, kész ételek fogyasztása és helyette főzés (bár ez utóbbi szerintem inkább plusz), busz autózás helyett.
De szerintem lakás árból is tudsz úgy 20-50k lefaragni ha külsőbb kerületben laksz.
Nem egyedül élnek (lakótárs)
Nem frekventált helyen élnek kis lakásban.
Nincsenek egyéb nagy költségek (azért 120-ból ki lehet gazdálkodni a maradékot, csak lemondással jár)
Egyik ismerősöm 2 szobást lakást bérel 150-ért valahol a négyeshatos mellett. (Ketten bérlik, de ketten együtt fizetnek ennyit, nyáron költöztek be)
1. Nem kell lakás, vagy nem drága helyen.
2. Keresni kell jobban fizetö munkát.
3. 130 ezer Ft elég a megélhetésre, étel, alapkozmetika, tisztítószerek. Szórakozni nem szükséges, új ruhákat venni nem gyakran kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!