Miért vinnyognak az albérlők, ha a lakás kivétele előtt munkáltatói igazolást és 2 havi számlakivonatot kérnek? Miért van az, hogy a tulajdonosnak nem szívesen mutatják meg, míg a banknak meg igen, ha hitelt igényelnek? Mi ebben az extra?
"Egy autószalonban sem kérdezik meg mennyi a jövedelmem, ha ott tudok perkálni."
Ennyi erővel lakást is lehet kp-ra venni, sőt senkit sem tart vissza senki!
Egy átlagos 35-60 milliós lakásra 2-3 havi kaucióval beköltözhet bárki, még a közjegyzői szerződés sem feltétel, sőt a károkozás is többnyire csak a kaució értékéig tart. A kaució feletti részt évekig tart behajtani, és többnyire többe kerül, mint maga a kár.
Így a jövedelemigazolás egyfajta támpont, hogy egyátalán tudja e fizetni a bérlő. Leigazol 250000-et, és 220000 ért akarja kivenni a lakást, akkor elég valószíűtlen, hogy rendesen fog fizetni.
Vissza térve az autó szalonra, ha valaki ki akar hozni egy 30 milliós autót lízingre, de elég csak egy 10 milliós is. Ki szerint fogják neki oda adni 3 havi lízing díjjért, ha ez az összeg nem éri el a minimum 20%-ot?
A másik dolog pedig, hány olyan bank vagy lízing cég létezik aki jövedelem igazolás nélkül szerződést köt bárkivel, úgy hogy még a minimum összeget sem tudja befizetni a vevő?
Okos ember mások hibájából is tanul, a hülye meg a sajátjából sem. Aki albérletbe ad ki házat, vagy lakást azok 1x biztos befefutnak valami jó ügyfélbe.
A közvetlen szomszédomban lévő családi házat évekik kiadták albérletbe. Az utolsó család eltüzelte a beltéri ajtókat és a fa parkettát. Mi akkor szóltunk a tulajnak, mikor a kerítés léceket tördelték le. Amúgy egy nagyon tüneményes nem c. család volt.
A GDPR szerint valóban sérit a jövedel igazolás a bárlő személyiségi jogait, de ahogy én sem, úgy a szomszéd ház volt tulajdonosa (ezután eladta), és rajtunk kívűl még nagyon sokan kérik ezt a kis cetlit. Ha nem mutatod meg, a mi tulajdonainkba nem költözöl be!
Sőt, hasonló okok miatt, a rezsi számlák sem a bérlőhöz mennek, hanem már a legtöbb esetben a tulajdonoshoz, a nem fizetések miatt.
Én például kizárólag utalva fogadm el a bérleti díjat, és a rezsi költséget 2 külön utalással! A közjegyzői szerződés is alap, aminek 50%-át a bérlő fizeti. Azért, mert ez mindékét felet védi! Engem főleg azzal, hogy a nem fizető ügyfelet gyerekestől, télen is kitehettetem, és 30 napon bellül lezajlik a folyamat.
Ti tulajok vinnxogtok mindenért és sajnàltatjàtok magatokat.
Ingyenélők vagytok mindd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!