Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ez nem törvénytelen a társashá...

Ez nem törvénytelen a társasházunkban hogy az albérletes lakásoknak több közös költséget kell fizetnie?

Figyelt kérdés
Panelház, a sima tulajoknak 10.000 ft a közös költség kb. aki pedig albérlő annak 18.000 ft. Alig hittem el, felhívtam a közös képviselőt ő csak megerősíteni tudta, megszavazták közgyűlésen. Úgy vettem észre, hogy se a közös képviselő se a tulajdonos nem akar foglalkozni a kérdéssel, de szerintem ez törvénytelen.
okt. 31. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Mivel magyarázzák?

Hisz a közösköltség a közös kiadásokból adódik össze. Az pedig nem lesz több mert albérlő van.

okt. 31. 22:11
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem törvénytelen.

A közös költség annyi, amennyit megszavaznak.

Albérlőkkel pedig több gond van, mert tojnak a házra, vagy a többi lakó nyugalmára.

nov. 1. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

"Albérlőkkel pedig több gond van, mert tojnak a házra, vagy a többi lakó nyugalmára."

Má' mé' tojnának bocsánat? Ugyanúgy ott laknak.

nov. 1. 19:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igenis törvénytelen, de legalábbis problémás a dolog.

A közös költség elemei vagy lakásonként, vagy tulajdoni hányad alapján (négyzetméterenként) van meghatározva. Ezeket nem befolyásolja, hogy bérlő lakik-e ott. Az egyetlen elem, ami függ a tulajdonos személyétől, az a szemétdíj, mert az időseknek olcsóbb...

nov. 1. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Eleve honnan tudja a közös képviselő/társasházkezelő/a többi tulajdonos/lakó, hogy melyik lakásban laknak bérlők? Ezt nem köteles a tulajdonos vagy a bérlő bejelenteni nekik. Ilyenekre, hogy "mindenki tudja", vagy "ismerjük a tulajt, és látjuk, hogy nem ő lakik ott" nem lehet egy hivatalos fizetendő költséget alapozni.

Meg amúgy ez az egész szerepel valamilyen társasházi dokumentumban? Ott mivel van indokolva? Mit használ többet a bérlő mint a tulajdonos, ami indokolja ezt?

És a társasházi dokumentumban így szerepel, hogy "albérlő"? Mert akkor valószínűleg nem is vonatkozik senkire, ma már a albérlő-főbérlő viszony ritka, mint a fehér holló. Aki a tulajdonostól bérel lakást, az nem albérlő. Az mindegy, hogy a köznyelv így nevezi-e, jogilag nem az.

nov. 1. 23:32
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
Ez mondjuk engem is valóban rohadtul érdekelne, hogy mégis hogy derül ki a közös képviselő vagy bárki számára, hogy egy lakásban albérlő lakik-e és nem mondjuk a tulajdonos unokaöccse. :) Hazudj aztán kész.
nov. 2. 20:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A társasházi közgyűlési határozat érvénytelen, ami diszkrimináción alapul. Ennyi erővel arról is dönthetnének a közgyűlésen hogy barna hajúaknak 2x Ft*tulajdoni hányad a közös költség szőkéknek meg fele x Ft*tulajdoni hányad.
nov. 2. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!