Mit von maga után a következő törvénytelenség?
Az albérletet nem a tulaj adta ki hanem az egyik ott lakó, és a régebbi/ új lakó nagyon rövid idő alatt összevesszetek.
S emiatt az régebbi/ új lakó is jobbnak látta, hogy megváljanak egymástól.
A kérdés:
Mire számíthat a bérlő aki "kiadta" - "mint tulaj"/ megírta a bérleti szerződést a újonnan beköltöző emberrel?
1, Milyen jogi büntetést von maga után?
2, Felelősségre vonható-e emiatt a tulaj,(igen: de ennek mi a következménye)?
Bérlőként az ingatlant kiadni másik bérlőnek (albérletbe) alapvetően nem tilos.
Ha a tulajdonos és főbérlő közötti szerződés ezt nem teszi lehetővé, ez akkor is csak egy magánszemélyek közötti szerződés megsértése, nem pedig törvénysértés. Így a szerződés megsérétése miatt a "büntetés" sem értelmezhető.
Köszönöm a válaszod! (teljesen logikus)
Ha jól értelmezem akkor:
- nem ütheti meg a bokáját e-miatt a bérbeadó aki nem az albérlet tulajdonosa.
Az én szerződésemben (tulaj vagyok) benne van, hogy 3. félnek nem adható tovább albérletbe a lakás. Ha mégis ilyen történne, az nálam felmondásra adna okot.
Az a kérdésed meg hülyeség, hogy a tulaj felelősségre vonaható-e. Miért is? Ha nem tud róla azért sem, ha meg a beleegyezésével történt, akkor meg pláne nem. Ez különben sem büntetőugyi kategória, hanem polgárjogi.
Teljesen avatatlan vagyok az élet e-területén is, ezért is kérdeztem.
Inkább hülye legyek mint buta...
Legalább most már tudom, és köszönöm a segítségeteket.
Az első válaszoló leírta, azt;
"Bérlőként az ingatlant kiadni másik bérlőnek (albérletbe) alapvetően nem tilos.
Ha a tulajdonos és főbérlő közötti szerződés ezt nem teszi lehetővé, ez akkor is csak egy magánszemélyek közötti szerződés megsértése, nem pedig törvénysértés. Így a szerződés megsérétése miatt a "büntetés" sem értelmezhető."
Tud róla a tulajdonos, hogy a bérlője cseréli a lakótársait elég gyakran!
(azt viszont nem, hogy szerződéseket köt minden új lakóval ha pénzt vesz át tőlük, bérleti szerződést és átvételi elismervényt)
A kérdés azért volt érdekes a számomra, hogy megtudjam, hogy a bérbeadó aki nem a tulajdonos az mennyire féljen avagy ijedjen meg az elküldött emberke fenyegetőzései miatt, miszerint:
- illegális az, hogy bérlő a bérlőnek adja ki
(sok válaszoló ezt megerősítette, hogy tilos harmadik félnek kiadni),... de ha megtörténik akkor sincs "büntetés", illetve akkor sincs ha a tulajdonos nem bánja)
Az esetünkben meg tudja a tulajdonos, hogy rendszeresen mások laknak a lakásában.
Eladni nem tudom mert csak van olyan értelmes a vásárló, hogy tízen milliókat nem fog kiadni egy 1.500Ft -os tulajdoni lap nélkül egy ismeretlennek.
Az eladáshoz kell egy ügyvéd is, azt nem tudod így bérlőként eladni.
Szép világ lenne az ahol a bérlő eladhatná a házat: ügyvéd, tulajdoni lap nélkül!
Ez lenne a második legjobban jövedelmező ipar ág, bár Amerikában olyan árak vannak, hogy ebből pillanatok alatt te lennél a világ legvagyonosabb embere, tehát a legjobb iparággá válna.
A legjobb iparág ugyanis az adózás amit utána kiadnak az adófizetőknek hitelformájában kamatra és ha nem tudod fizetni akkor nem téged börtönöznek be hanem a házadat veszik ki alólad és hajlaktalan leszel ha nincsenek barátaid, ...
A hitel nagyon veszélyes játék!
hagyjuk is...
Hálás vagyok mindenki válaszáért! Kulturáltan tettétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!