Elmaradok fél havi lakbérrel, ilyenkor mit tehet a tulajdonos?
Sajnos a hónapban nagyobb váratlan kiadás ért, így a lakbérnek csak a felét tudom kifizetni. Ebben az esetben mit tehet a tulaj?
Jelenztem neki előre, illetve azt is hogy a következő 2 hónapban megoldom hogy kifizessem az elmaradást a késedelmi kamattal együtt.
Ha nem teljesitettel akar csak 1 ft-al, akkor is.
Beszelj vele.
Attól is függ, hogy a tulajdonos mennyire megértő. Ez már szerintem emberfüggő.
Engem pl. nem zavarna, maximum bizalmatlanná válnék a jövővel kapcsolatban.
Hogy mit tehet, az a szerződésetekben van leírva. Vedd elő és olvasd el. Ha nincs leírva erre az esetre konkrétan semmi, akkor rendes felmondással tudja megszüntetni a szerződést, magyarul valamennyi felmondási idővel kitesz, és levonja a kaucióból (amit gondolom hogy fizettél) amivel tartozol.
De nem valószínű hogy idáig fajul a helyzet, ha előre jelezted neki a helyzetet. Én legalábbis ilyen esetben még megértő lennék. Viszont amiben megegyezünk, ha utána sem úgy van, azaz a póthatáridőre sincs meg a pénz, akkor biztos hogy szerződést bontanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!