Kiadó családi háznál, a leendő bérlő teljes festést kér az ingatlan minden helyiségére, beköltözés előtt. Általános az ilyen kérés más ingatlanoknál is? Mi ilyenkor a legjobb döntés ?
A legjobb döntés keresni egy másik bérlőt.
Vagy megmondani neki hogy te megengeded hogy ő kifessen
Hát ha okádék állapotban van a festés, akkor szerintem érthető. Ha csak nem tetszik a színe, akkor fesse át ő, amilyenre akarja, és kiköltözés előtt fesse vissza.
Én egyszer egy nagyon korrekt tulajnál jeleztem (harmadik éve laktam akkor ott, szerintem frissen festett lakásba költöztem be, vagy legalább is nem volt lelakott), hogy szeretnék festeni, mert már lelaktam annyira, hogy ráférne. Egyetértett abban, hogy tényleg ráfér már a lakásra, és lőször ő akarta intézni, de mondtam neki, hogy nem kell, van rokonom, akinek konkrétan szobafestő a szakmája, illetve otthon apámmal mindig mi ketten csináltuk, szóval ha nem bánja, én inkább lerendezném a dolgot velük, mint hogy napokig idegeneket kerülgessek a lakásban, ahol akkor életvitelszerűen laktam. Mondta, hogy mindenről tegyem el a blokkot, aztán majd ha jön következő hónapban, akkor elszámolunk. Már akkor úgy voltam vele, hogy milyen jó fej, hogy kifizeti az anyagköltséget, aztán mikor jött, megszemlélte, azt mondta, hogy nem kér arra ahónapra lakbért, mert ha ezt szakemberrel csináltatja, többe került volna, mint a havi bérleti díj.
Meg olyan is volt, ahol egy teljesen lelakott kis lakást vettem ki, de úgy voltam vele, hogy majd kicsinosítom, hogy ne egy putriban lakjak. Villanykapcsolók mellett sötét koszfolt, konyhában pár helyen vízzel szétkent paprikás zsír fröccsenések, ilyenek. Mondtam a tulajnak már beköltözéskor, hogy szeretnék majd festeni, nem igazán akarta, végül akkor enyhült meg, mikor elmondtam, hogy neki természetesen egy fillérjébe nem kerülne, nekem megéri a befektetett munka, hogy egy fokkal igényesebb helyen lakjak. Ott egyedül csináltam, de megvolt a festés, jön következő hónapban a számlákkal... Majd pár nap múlva beközli e-mailben, hogy ő rájött, hogy túl olcsón adta ki a lakást nekem, ez így már frissen festett, és ennek fényében emelni szeretne a bérleti díjon. Nyilván nem emelt, mert határozott időre kötöttük határozott összeggel, de a pofám leszakadt. Ott helyben jelezetem, hogy az ágyat, amit én vettem, hogy ne a kiseggelt kihúzható kanapén kelljen aludni, azt el fogom adni, mielőtt kiköltözök, szóval lehetőleg azt ne kalkulálja bele a bérleti díjba, mikor megpróbálja becserkészni a következő palimadarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!