Családi ház bérbe adásakor, ha a bérlő nem tudja kifizetni a kauciót csak a bérleti díj egy részét, megelőlegezhető a bizalom ? Beköltözés utáni részletfizetés mennyire hátrányos ?
Egy ház bérlésekor a megszokott, hogy kifizeti a jövendö bérlö a kéthavi lakbérnek megfelelö összeget kaucióként, plusz az elsö havi lakbért.
Ma a kérdésben szereplö esetben még az elsö lakbért sem tudja odaadni, hogy fogja késöbb fizetni, másrészt kauciót garantáltan nem fog adni. Utána meg egy év múlva rájössz, hogy már fél évi lakbérrel elmaradt, felmondasz neki, eltünik, és marad utána egy csomó közüzemi tartozás, meg egy lelakott ház, és kaució hiányában ezt is neked kell fizetni.
Szerintem van értelme?
Bérbeadó vagyok.
Bizalom van. Annyi, mint minden más üzleti tranzakcióval kapcsolatban.
Nekem pl a boltban is úgy van meg a bizalom, ha távozás előtt kifizetem a kenyeret, nem majd csak nekiállok UTÓLAG módosítgatni, hogy nem az egészet, nem ma stb.
Van bőven jelentkező a normális bérleményekre.
Keress tovább jelöltet, mert egy hosszútávú, több éves üzleti kapcsolatra készülsz, aki az elején ilyen trehány vagy nem a lehetőségeinek megfelelőek az igényei, az később mitől venne gyökeres fordulatot?
(
- Ha eddig nem bérelt, akkor várjon pár hónapot, csücsüljön ott, ahol eddig és gyűjtsön össze indulótőkét,
- ha eddig is bérelt valahol és nem okozott kárt, akkor az ottani kaució elég szokott kb lenni a váltásra- ha az nincs meg, akkor igenis pénzügyi kultúra a béka s..gge alatt
- ha a korábbi kaució megvan ugyan, de garzon társbérletből jönne többszobás kertvárosi házba, na ott meg a gondolodással, realitásérzékkel, igények-kontra pénztárcával van a gond… ez is ld előző pont, pénzügyi kultúra elégtelen…
Egy a lényeg: na nem akarsz cirkuszolni, könyörögni, idegeskedni, felszólítgatni, ígérgetéseket hallgatni, akkor hagyd menni őket.
Reális áron hirdetett ingatlanra lesz másik jelölt is, aki ennél megbízhatóbb és bérbeadóként is azt mondom: a bérlők többsége normális, megbízható… szóval ne az elsőre harapj rá, mert balek leszel.
Ígérgetni én is tudok: beköltözünk hatan holnap, MAJD fizetek, maradhat? :D
(Gondolkodj már: kell ez neked? A feltételeid ismertek voltak, hirdetésben pl le volt írva. Elfogadta, erre most UTÓLAG sunyizik?
Bolond balek vagy, ha ebbe belemész, komolyan)
Vagy szerencséd lesz, vagy nem. Csak utólag fogod megtudni.
Én már egyszer adtam így ki lakást, többször nem fogok.
Azért az megint más ha 2 havi kaució helyett csak másfél havi van mert pl fiatal, vagy hirtelen kellett. Meg azt mondom oké, nem vagyok kőszívű ha elmondja hogy mivan akkor odaadja később.
Na de még a lakbért se tudja odaadni? Na azt már nem. Először ez, aztán a rezsi, aztán évekig nem megy sehova mert nem tudom kirakni...
Inkább ne kockaztass.
Ha van olyan, aki tud rendesen fizetni, annak ad ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!