Beköltözés előtt ha elállok az albérleti szerződéstől akkor a kaució visszajár?
Ha aláírsz egy szerződést, akkor azt hiszed hogy bármikor elállhatsz?
A szerződés komoly dolog.
Pláne ha határozott idejűt irtál alá..
Nem tudsz valakit szerezni magad helyett (hogy ne érje anyagi kár a bérbe adót)?
Ha azt állítja (igazat mond-e vagy sem - mellékes), hogy nem tud helyetted szerezni valakit, akkor jogos a kaució megtartása. Próbálj valakit szerezni, még ha később is, mint ahogy elálltál a szerződéstől, mert még mindig élhetsz a kifogással, hogy nem érte őt két havi kár, mert hogy nem volt kinek bérbe adnia.
Előzőnek:
Kérdező, a kérdés utolsó előtti sorában ezt írta: "Sem foglaló sem a szerződéstől való elállás nincs megfogalmazva.
Ez így elég faramuci helyzet. Gyakran adtam ki szobát. A kauciót természetesen belefoglaljuk mindig a szerződésbe, de azt csak a beköltözés pillanatában kell kifizetni.
Amit előre kell fizetni az az előleg, vagy a foglaló.
Ha a szerződés szerint ez előleg, akkor ha létrejön a beköltözés, az előleget lelakhatod, ám ha elállsz, visszajár.
Ha folgalót tettél le és elállsz, az nem jár vissza. Ha a tulaj áll el, a kétszeresét kell számodra kifizetni.
Én egyszer kértem foglalót, mert bizonytalan volt a bérlő, nekem meg nagyon kellett a pénz. Végül én álltam el, mert ismerősök révén kiderült, nem biztos, hogy jó ötlet az illetőnek kiadni. Én szemrebbenés nélkül visszaadtam a dupla foglalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!