Egy éves határozott idejű szerződésem van nyár végéig amit a tulajdonos a tegnapi nap folyamán felmondott. Be szeretne költözni a lakásába márciustól. Ebben az esetben jogosult vagyok-e valamilyen kártéritésre? Azt tudom, hogy a kaució visszajár.
amennyiben a szerződés tartalmazza azt hogy felmondható a szerződés, abban az esetben felmondhatja.
amennyiben nincsen kitétel szerződésben ebben az esetben a szerződés végéig él a szerződés.
Nálunk szerepelt ilyen esetben a szerződésben, hogy a kaució duplájára vagyunk jogosultak, hogyha nem nekünk felróható okból mondja fel idő előtt.
Ha nektek nem szerepel benne ilyesmi, akkor nem vagytok jogosultak ilyesmire. A kauciót természetesen vissza kell kapd.
Ha a szerzödesed 1 evre szól - azaz hatarozott idejü - akkor nem tudja felmondani a föberlö. Ki kell varnia mig a szerzödés kifut. Azutan beköltözhet. Marciusban semmikeppen.
Visszafele is igaz. A hatarozott idejü szerzödest Te sem mondhatod fel. Kiköltözni kiköltözhetsz, de a lakbért a szerzödesben leirt datumig vegeig fizetned kell.
A kauciot csak akkor kapod vissza, ha rendben atadod a lakast.
Altalaban nincs problema.
Ne hagyjad magad! Megfelemliteni meg pláne ne!
Miert irodik egy szerzödes? Azert, hogy a szerzödö felek ahhoz tartsak magukat.
Én egy ügyvéddel azért beszélnék erről a helyedben.
Tényleg egy rakat vadidegen googlejogász tanácsaira akarod ezt alapozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!