Ha nem hosszabbítjuk meg az albérleti szerződést akkor is visszajár a kaució?
A szerződésben kaucióval kapcsolatban csak ennyi van írva:
"A jelen szerződés közös megegyezéssel vagy a bérlő megalapozott és jogos, a bérbeadó által nem vitatott rendkívüli felmondásával történő megszüntetése esetén - a bérlő kiköltözésekor - a jelen szerződés megkötésekor megfizetett plusz kéthavi bérleti díj összege a bérlőnek visszajár. Amennyiben azonban a bérlő a szerződést nem a szerződésben foglaltak szerint közös felmondással szünteti meg ,vagy olyan magatartást tanúsít, amely magalapozza a bérbeadó rendkívüli ,azonnali hatályú felmondását, úgy a bérlő ezt az összeget elveszti.
Ha jól értem a szerződésben ez a rész csak a felmondással kapcsolatban írja le a részleteket. Szóval ha nem tudunk megegyezni a bérleti díjban a következő évi szerződéshez akkor csak simán lejár a szerződés,megszűnik a szerződésben kötött időpontban és ennyi.
Ige, a határozott idejű szerződés, automatikusan megszűnik, ha nem írnak újat, nem kell felmondás.
A kaució teljes egészében visszajár, amennyiben nincs tartozás, nem keletkezett kár a lakásban, tehát megtörtént az elszámolás.
Szerződésben le van írva még ezekkel kapcsolatban hogy xy időtől yx ideig tart x lakbérrel. Ha lejár akkor a felek megbeszélhetik közös megegyezéssel de ha nem sikerül megegyezni akkor a bérlerk jogviszony 30 napos felmondási idővel megszűnik. A szerződésben tehát nincs kitérés hogy pontosan mi lesz a kaucióval a megszűnés után de gondolom nem tarthatják meg csak úgy. Nem ajándékba adtam. A másik kérdés hogy a 30 napos felmondási idő alatt fizetnem kell albérleti díjat? Köteles vagyok letölteni?
Válaszaitok előre köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!