Kiadnád a lakásod egyedülálló szülőnek kisgyerekkel?
Elvált nő vagyok, egy gyerekem van.
Három fővárosi kiadott lakásom van.
Az egyik ugyancsak egy elvált nőnek van kiadva, akinek egy kiskamasz gyereke van.
De:
- minden bérleti szerződésem közjegyző előtti, kiköltözési záradékos, befogadó nyilatkozatos- ez független a gyerek lététől, nálam ezek a feltétek
- a lakások új(abb) építésű társasházi lakások, de bútorozatlan minden- így eleve olyan lakók jönnek, akiknek azért vannak alapvető felszereléseik
- a gyerek kiskamasz, mikor költöztek kb 9 éves volt- normálisan neveltnek tűnt, az anya is tanult, kultúrált, szellemi munkát végző nő, ilyen idős gyerek azért már nem rombol, ha nem egy Maugli- ezzel együtt plusz egy havi kaució an állapodtunk meg, ennyivel több biztosíték van nálam egy másik lakóhoz képest
- állat sehová semmilyen körülmények között nem jöhet
- az elején megbeszélés, előre bejelentés alapján havi 1x körbenézek a lakásokban- ha pár hónap után minden ok, akkor már ennyit sem
Befogadó nyilatkozatot bármikor vissza lehet vonni.
A kaucióból ki lehet festetni kb az előszobát, meg a konyhát, de egy szaki nem hajolna le egy párszázezres munkáért, de ha mégis, akkor majd valamikor 25ben hívjam.
Ennyit a biztosítékokról. Arra jók, hogy kiszűrjék azokat, akik még ennyit sem tudnak felmutatni, de nem ez fog kihúzni a csávából, ha beüt a ménykü.
12. vagyok
…való igaz, vissza lehet vonni, de az én közjegyző előtt kötött szerződésemben kb az áll, hogy a bérlő kötelessége gondoskodni arról, hogy MINDENKOR a bérlési idő alatt álljon rendelkezésére érvényes befogadó nyilatkozat és amennyiben az adataiban (pl ebben is) változás van, arásban köteles nekem bejelenteni 15 napon belül.
Szóval ne aggódj, ezzel a csiki-csuki visszavonogatott vagy csak a bérleti szerződés aláírásáig adott befogadó nyilatkozatokra ez pont jó válasz.
Egyébként ha ki kellene valamiért üríteni az ingatlanomat és ehhez hatóság segítségét kellene kérnem, akkor bizony oda lehet elfáradni a bérleményből, amit megadott befogadónak- legyen az ő gondja az, ha sunyizott.
Szerencsére nem volt ilyen még…
3 havi kaució az azért több, mint fél millió- ennyiből azért meg lehet oldani SZAKEMBERREL is tisztasági festést, ha gond adódna, fővárosi vagyok, a kiadott ingatlanok is azok, minden egyes bérlőváltás után festetek- ennyiért hidd el, van normális jelentkező a munkára- mondjuk nem árt, hogy én az ilyen munkakapcsolatokban is korrekt és normális vagyok, így vannak olyanok, akiket időről-időre visszahívhatok munkára, mert tudják, hogy megbízható megrendelőjük vagyok és már ismerik a terepet, munkát.
A lakások tehát fehér falakkal, berendezések nélkül, igen jó műszaki állapotban vannak kiadva, azért hacsak valaki nem szándékosan rongálgat, olyan hatalmas károkat okozni, hacsak nincs baleset vagy vis maior vagy elemi kár (ezekre meg ott a lakásbiztosításom, amit természetesen én fizetek), akkor azért nem adódik.
Pár éves kiadási tapasztalat mondatja ezt velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!