Albérletben lehet huzamosabb ideig élni kisgyerekkel?
Miért ne lehetne?
Egyre több ember lesz aki ugy fogja leélni az életét hogy sose volt saját lakása, mindíg bérelt.
Őszintén szólva, én bérlőként nem mernék bevállalni gyereket, a gyerek érdekében.
Ha találnék is olyat, aki nem kifogásolja a gyereket, akkor is biztos, hogy nem ott éli le a gyerek az életét 18 éves koráig. Akármilyen rendes a bérbeadó, az élethelyzetek változnak, így általában a bérbeadóé is.
Eladhatja a lakást, meghalhat, külföldre költözhet, ő akar beköltözni,...stb.
Az embernek még a saját élete eseményeit is nehéz koordinálni és itt függőség van a bérbeadó életétől is.
Ilyenkor aztán megint a stressz, hogy lesz e másik lakás, a gyereket rángatni egyik óvodából, iskolából a másikba, szűnnek meg emiatt barátságai, megszűnik életében a megszokott rutin, holott a gyereknek az állandóságra, a megszokásra van szüksége, az jelenti neki a biztonságot. Nem pedig gyökértelenül tengeni-lengeni a vakvilágban.
Ez még egy felnőttnél úgy ahogy elmegy, de annak sem túl nyugis, hogy mikor hoznak a feje felett neki kedvezőtlen döntést az otthonáról.
Szerintem ez még rosszabb - drága pénzen - mint a vándorcigányok élete, mert ők saját akaratukból állnak tovább egyik helyről a másikra.
Én ha gyereket terveznék, akkor akármilyen szerény, de saját ingatlanra törekednék, aminek a törlesztője jó eséllyel kevesebb mint a bérleti díj.
Nem ragaszkodnék Budapesthez, nem ragaszkodnék nagyvároshoz, hanem bevállalnám az ingázást és laknék akár falun is... ha gyereket akarok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!