Kiadnád a lakásod egyedülálló szülőnek kisgyerekkel?
Nem érdekel sem gyerek, sem állat, sem rassz, sem nem.
1) Legyen fizetőképes
2) Ne legyen a szomszédok terhére.
Ha kérsz befogadó nyilatkozatot, akkor azzal igazolja, hogy van hová menniük, tehát jogilag sem az utcára teszed ki őket, ha neadjisten közműtartozást halmoznak vagy rongálnak. Amire meg van ugye a kaució a szerződésben foglaltak szerinti feltételekkel.
Egyébként meg tök pozitív, hogy egy bölcsi-ovis-sulis gyerekkel azért a bérlő valószínűbben hosszú távra keres, nagyobb rajta a felelősség, nem fog ugrálni el sem a környékről, sem a munkahelyéről olyan könnyen.
Én kérnék tőle kereseti igazolást, de igazából mindenkitől. Mondani sok mindent lehet. Sokan ellene vannak, mert mi köze a tulajdonosnak a pénzügyeikhez... Csak éppen a tulajdonos a sok 10 milliót érő lakását adja át használatra. És a tulajdonosra maradnak a kifizetetlen rezsi költségek, a kiesett bérleti díj, esetleg károk javítása. Bizony ezeket nem igen szokta fedezni a kaució. Károkozás nélkül is tovább tart egy kilakoltatás, mint amennyit a kaució bérleti díjban fedezne.
Igazából a kereseti igazolás sem biztosíték a fizetésre, de legalább tudod, ha keres nettó 250-et abból nem biztos, hogy ki tud fizetni havi 150 + rezsit, sőt az első váratlan plusz kiadáskor elcsúszik a fizetéssel. Ha 400 nettót keres, akkor feltételezhető tud fizetni.
Emberfüggő. Inkább nem, de ha minden tekintetben normálisak, fizetőképesek, akkor nincs kizárva.
(Ez olyan, hogy én pl.kisállattal laktam a saját lakásomban, vagy ismerősöm is kutyával lakott albérletben, soha semmi kárt nem csinált az állatka, meg enni lehetett volna a padlóról, olyan tisztaság volt náluk is, nálam is. De nyilván ilyen lakót találni nem egyszerű).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!