Honnan jön ez, hogy "az albérlet fizetése kidobott pénz"?
Szerintem meg pont ellenkezőleg, tök jó dolog hogy 3 havi lakbért leteszek (amit majd vissza is kapsz) és beköltözhetek egy több tíz milliós lakásba. Sőt akár egy teljesen felszerelt lakásba, ahova csak a ruháim kell vinnem.
Ja és ha elromlik valami, csak felhívom a tulajt és megjavíttatja.
Meg ha költözni kell, mert találtam egy jobb melót, akkor nem kell az eladással bajlódni.
Nem értem az embereket.
#20: Én csak azt nem értem, mindenhonnan az jön, hogy az ingatlanok túlárazottak, én is egyetértek vele, mert ez már feszíti a tűrőhatárt, amit az emberek nemcsak pénztárcája, de a lelke is elbír, hogy kiadjon egy lakásra és egész életre eladósítsa magát.
De akkor miért drágulnak ilyen eszméletben mértékben az újépítésű lakások ? Ki fizeti ezeket még mindig meg ? Eegy 35 m2 lakás 60 millió egy 80 meg 110 körül, ami a pár éve átadottak árát is jócskán meghúzta... és ezek csak drágulnak én elhiszem hogy az anyag és bérköltség drága, de hogy kinek építik és lát ebben vállalkozó fantáziát, hogy ezekből csak egy lakóparkban elad 50-60 lakást... nem értem
Amit tervezőasztalról adnak el, az nem annyi. Ez a maradék.
Külföldi befektetőknek a magyar piacra (vagy kicsit fölé) árazott ingatlan még mindig nem drága, bár a spanyol tengerparton is van ennyiért, és az is unió, meg mindenben sokkal jobb.
Csok, babaváró, kedvezményes zöld hitel, stb amik mentek az elmúlt években.
Az is nagy business volt, hogy behitelezted a lakásod, aztán a pénzt betetted államkötvénybe, mert a mi unortodox gazdaságunk ezt is tudta.
A tőke majdnem duplán dolgozott.
Olyankor meg direkt jó, ha magas a becsérték, úgy több hitelt kap aki kp-ra is tudott volna lakást venni.
Amúgy nem olyan őrült nagy a magyar újlakás piac, kb fele akkora, mint ami egészséges lenne. A túlárazottság miatt sem épül elég új lakás, de akik benne vannak így is megkeresik amit meg akarnak keresni.
Hacsak közbe nem jön valami.
Egy baleset, egy válás...
És akkor a 10-15 éves hitelrabság eredménye a nagy nulla jobb esetben. Rosszabb esetben adósság + albérlet.
Ez meglehetősen kockázatos döntés.
Megertem azokat akik nem kötelezőnek el ilyen hosszú időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!