Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Teljes letargiában a költözést...

Teljes letargiában a költözéstől mit tegyek?

Figyelt kérdés

Helló,

27 éves vagyok. Pécsen élek jelenleg, annyira kevés a munkahely, hogy újra költözésre adnám a fejemet Budapest irányába.

3 évet éltem korábban Budapesten, ahonnan végül azért költöztem haza, mert 3 évig gyakorlatilag 1-2 jobb hónapot leszámítva nem tudtam spórolni semmit, gyakorlatilag mindig hó végén feléltem a pénzemet.

Péccsel pedig az a baj, hogy kevés munka van, ha belefásul az ember a jelenlegibe 2 opciója van, elmegy munkanélkülire aztán reménykedik, hogy 3 hónap alatt TALÁN talál egy másikat a másik pedig, hogy nem mer felmondani, és totál kiégve dolgozik tovább.

Ahogy látom az albérlet árak most is fent vannak Budapesten, előre látom, mint egy PTSD-s emléket, hogy hiába fogok visszamenni Bp-re, ugyanezt fogom csinálni, hogy jó munkahelyen dolgozok, viszont a fizetésem 60-65%-a elmegy albérletre, a maradék meg arra lesz elég, hogy elmegy kajára, meg havonta talán 1-2 mozi belefér és ennyi.

Ezt így elolvasva se látom egy túl nagy életformának.

Viszont annyira utálom már a pécsi munkámat, hogy muszáj lesz váltani.

Munkanélküli pedig nem szeretek lenni, tehát az a legrosszabb opció így az jön, hogy szeptemberben felköltözök Budapestre.

Itthon biztatnak, hogy menjek tovább ha úgy érzem, mert később kialakulhat párkapcsolat. Meg sose tudni az élet, hogy alakítja magát. Összeköltözés esetén akkor lehet majd felesbe fizetni egy albérletet.

Csak valahogy olyan végeláthatatlan mókuskeréknek látom Budapestet is, ami arról szól, hogy általában hó végén marad 5000 Ft-om, de elvileg a magyarok java része ezt csinálja, csak szerintem én az átlagnál jobban ráfeszülök erre a dologra.

Hogy látjátok, mi a jobb?

Pécsen élni szülőkkel, pénzt spórolva - de belefásulva az életbe.

Budapesten, általában 0-ra kijönnék hó végén, de végzettségemhez való munkahelyen dolgoznék, talán egy kis környezetváltozás jót tenne.

Viszont 0 Ft-ot tudok félretenni, nyaralás nulla, Budapesten is csak 1-2 barátom él.

aug. 11. 10:00
A kérdező szavazást indított:
Vágj bele Budapestbe
Kitalálnék valami vállalkozást Pécsen
Bármi jobb, mint megragadni Pécsen ha nem érzi jól magát az ember
Pszichológus, amely segít jobban elfogadtatni, hogy sok embernek kevés a pénze köztük nekem is
Maradnék Pécsen és spórolnék tovább, kiégést pedig elfogadnám
5 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Képezd magad, hogy jobban fizető és keresettebb melód lehessen. Ez a hosszútávú megoldás.
aug. 11. 10:29
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

A legtöbben nem úgy kerültünk fiatalon Budapestre, hogy zsíros melókat csíptünk meg azonnal. :)

A férjem és én is (ahogy a baráti társaságunk 90%-a) lakótárssal laktunk, csak szobát bérelve, így egy pici plusz mindig maradt a fizetésünkből. Amikor már úgy álltunk a férjemmel, együtt béreltünk, de olyanok is vannak a baráti társaságunkban, akik még párként is csak szobát béreltek, barátokkal laktak együtt.

Ahogy gyűjtöttünk szakmai tapasztalatot, egyre jobb lett a fizetésünk, lakást vettünk, majd mostmár agglomerációban családi házat és nagyon kényelmesen élünk már családként, gyerekekkel a fizetéseinkből.

Igen, marha nehéz volt az elején, volt egy rakás kilátástalanság érzés, de alapvetően a legjobb döntés volt, hogy nem maradtam otthon, vidéken. Ott tényleg nem lett volna lehetőség szakmai fejlődésre és valószínű egy hivatalban ülnék mérnökként diplomás minimálbérért.

aug. 11. 10:36
 3/12 anonim ***** válasza:
21%

Ha nem találtad meg a magad helyét, lehetőségeit Budapesten sem és Pécsen sem, akkor nem a környezeteddel van a gond, hanem veled.

Pécsen is van bőven munkalehetőség - neked van kevés választási lehetőséged.

Ahogy 1-es írta, képezd magad, keress teljesen más területen munkát! Én is teljesen mást csinálok mint amit első körben kezdtem é amihez sok évig tanultam, diplomát szereztem. Megváltoztak a körülményeim, az idővel én magam is és nálam is volt egy pont ami választás elé állított. Nem szándékosan kerestem mást, egyszerűen adódott egy lehetőség és megpróbáltam, aztán kiderült, hogy tetszik annyira, hogy egy másik diplomát is megszerezzek hogy itt folytathassam.

A testvérem is teljesen más szakmában dolgozik mint amiben elgondolta az életét és hozzád hasonlóan nála is a fizetése nagysága volt ami változásra vitte. Szerette amit csinált csak sz@rt se keresett vele, viszont talált olyan munkát amivel kicsit jobban keres, másféle munkarendben. Aztán innen sodródott tovább megint csak mert több pénzt akart keresni, aztán szépen elvégezte a hozzá szükséges képzéseket és haladt előre. Soha el se tudta volna képzelni hogy ő valaha ilyen munkát fog végezni és ma már elég jó szakember lett belőle. Most sem lett gazdag belőle, de legalább már megfizetik normálisan a munkáját.

Változtass! Ne csak azt nézd, hogy mit ad lehetőségként a környezeted, hanem tedd mellé hogy mit adsz te is lehetőségként! Egy lepkehálóval csak apró dolgokat tudsz elkapni, egy halászhálóval már kifoghatod a fél óceánt és válogathatsz kedvedre mit veszel ki belőle.

aug. 11. 11:32
 4/12 A kérdező kommentje:

3-as, te totál nem akarod érteni amit leírtam.

Pécsen van lehetőség bőven? 145.000 Fő lakosságra van hirdetve 120 álláshirdetés jelenség, neked ez a bőven?

Ne haragudj, de nem olvastam végig a kommented, mert az első 2 mondatod már fölöslegessé tette.

200.000 Ft-os albérletet, ha bérelsz, 400.000 Ft nettó fizetéssel is nehéz kihozni. Ez az én hibám?

Ne haragudj, kár beléd a szó..

aug. 11. 11:45
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

Az anyagiakon túl melyik várost szereted jobban? Milyennek találod a pécsi "vibe"-ot?

Mennyire kötődsz Pécsen a családodhoz, barátaidhoz?

Vágysz is a bp-i nyüzsgésre, vagy csak a fizetés-megélhetés faktorokat vetted számításba?

aug. 11. 11:46
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
A 200 ezres albérletet Budapestre érted, ugye?
aug. 11. 11:49
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

#4 Ezért tartasz itt ahol vagy. Tudod, hogy baj van, tudod, hogy rossz neked a helyzet még kérdést is írsz ki róla, de amint nem tetszik a válasz már el sem olvasod, mert nehogy már kiderüljön hogy nem másokban van a hiba hanem neked kellene mást csinálnod.

Emiatt a hozzáállás miatt nem is fogsz előrébb jutni.

Azt kérdezted mit tegyél. Leírtuk. Te meg el se olvasod. Gratulálok!

Azt k

aug. 11. 12:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Bérelj szobát akkor. Magas beosztású, 45 éves barátom, természettudományos kutatói diplomával válás után évekig szobát bérelt, hogy tudjon félretenni és legyen saját lakása. Nem nyomorgott, tudott menni haverokkal horgászni, sörözni és hasonlók is, csak átgondolta és ezt adta lejjebb. Sokat úgyse volt otthon :)
aug. 11. 12:16
 9/12 A kérdező kommentje:

7-es válaszoló, gyermeteg kis nárcisztikus alkat lehetsz, nem irigylem a családod, hogy ilyen embert kell elviselniük.

Többieknek köszönöm a válaszokat.

5-ös, Inkább Budapest felé húz a szívem, mert szeretem a nagyvárosi nyüsgést, inkább a kevés pénz részével van gondom.

aug. 11. 12:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a szülőkkel élést választottam, de rossz döntés volt. Teljesen lehozott az életről. Folytonos életképtelenség érzése. Ha albérletben élsz és kevés a pénz hó végén az közel sem olyan megalázó, mint anyàdékkal élni jólétben. Mint egy felnőtt testben ragadt gyerek.
aug. 11. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!