Költözéstől szorongás?
Mit csinalsz mikor elmész?
Nekem úgy szűnt meg mebhelyes kutyánál a szeparációs stressz, hogy a reggeli séta után mikor hazértünk egyáltalán nem foglalkoztam vele. Ha még el is köszönsz tőle, akkor csak tovabb stresszeled, mert tudatoaítod bwnne, hogy elmész. Ez tökugyanolyan, minthogy az allatorvosnal sem babusgatjuk a kutyát, mert azzal csak azt mutatod, hogy félni kell, mert a gazdi is, a főnök is fél. A kutyának a hely biztonsaganal fontosabb az, hogy a falkavezért, azaz a gazdát biztonsagot jelentőnek lássa. Lehet hogy bejön itt is, a fent említett tipp, de felkeresnék egy kiképzőt is a helyedben.
Csak tudjátok az az érdekes, hogy az előző lakásban nem volt ilyen gond. Ott még falkavezér voltam, itt már nem? Nem szoktam búcsúzkodni, babusgatni, de azt érezheti, hogy stresszelek. Bár első nap még egyáltalán nem idegeskedtem, és teljesen váratlanul ért, hogy így reagált.
Webkamerán figyeltem amúgy, nem látni be az egész szobát, de kb ez történt. Az első fél órában elvolt a kongjával. Volt neki kirakva más is, (csont, rágócsont, játékok - azokhoz hozzá sem ért). Utána nyüszítés, vonyítás, ugatás. Volt, hogy már rendesen csaholt is. Fel-alá járkál, egy-egy percre lefekszik, az ajtót lesi. Aztán délután mintha elvágták volna, elaludt. Ma kb ugyanez volt.
Lehet, hogy pont a nagyobb tér lehet rá rossz hatással? Ilyen létezik? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!