Mosógép elromlott, a bérlőnek kell fizetni?
Figyelt kérdés
Sziasztok, elromlott a lakásban a mosógép, a tulaj elkezdte garanciáztatni, lehet még hetekig nem tudom használni. Addig elviszem a ruháim önkiszolgáló mosodába, annak az árát nekem kell ilyenkor fizetni vagy a bérleti díjamból jogosult vagyok rá?2024. júl. 9. 16:41
1/17 anonim 

válasza:

Vis maior , kapsz egy garis gépet , ne pattogj a kiadasoddal mert más tulaj jogtalanul vetetne egy úja mosógépet .
2/17 anonim 

válasza:

Biztos nem lenne pofám kifizetettni a tulajjal.
3/17 anonim válasza:
Örülj inkább hogy megcsináltatja. Nekem saját zsebből ment a mosógép javítattása. Jó fej főbérlőd van, az enyèm nem az.
4/17 anonim 

válasza:

Én a tulaj helyében ilyenkor nem sajnálnám az időt felkutatni egy forgótárcsás Hajdú mosógépet a hozzávaló centrufugával. Nehogy már gép nélkül maradj. De az is tuti hogy a garis gép nem készülne el jó ideig.
5/17 anonim 

válasza:

Szerintem eléggé fillérbaszó hozzáállás hogy azt a párezer forintért vergődj.
6/17 anonim 

válasza:

Magától romlott el a mosógép? Rendeltetésszerűen használtad?
7/17 anonim 

válasza:

El kell olvasni a szerződést.
Ha nincs, akkor emlékezni kellene rá, mit fedez a bérleti díj és mit nem.
Alapesetben mindenre kiterjed, amit bérelsz, így a gépekre is.
8/17 anonim 

válasza:

"annak az árát nekem kell ilyenkor fizetni vagy a bérleti díjamból jogosult vagyok rá?"
Ezt is előre kellett volna tisztázni...
Most mehet az alkudozás...
9/17 anonim 

válasza:

Még ki is raknálak, ha ilyennel jönnél, hogy az albérlet árából fizetnéd a mosodát. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!