Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Elromlott a csap az albérletem...

Elromlott a csap az albérletemben, kinek kell kifizetnie?

Figyelt kérdés
Kb. 6 hónapja lakom ebben a lakásban albérletben, az elején működött a csap, de kb. 2 hete már nem lehet átváltani tusolásra. Ez egy régi csap, tiszta vízkő, a vízvezetékszerelő azt mondta, hogy ezt cserélni kell. Ennek a javíttatási költsége engem terhel vagy a tulajt?
2022. febr. 5. 06:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

A tulajnak kell megcsinál(tat)ni, én simán megcsinálom, lehet, ő is, és nem kell fizetnie csak az alkatrészért.:)

De a vízkövet neked kellett volna oldani, nálam benne is van a szerződésben, hogy havi min. 2 fürdőszobatakarítás az állagmegóvás miatt.

Ha te ezt elmulasztottad, akkor lehet, hogy neked róható fel, és akkor neked kell.

2022. febr. 5. 07:11
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez így nincs a szerződésben
2022. febr. 5. 07:16
 3/14 anonim ***** válasza:
29%

Akkor olvasd el az ide vonatkozó törvényeket. Kb. 9-12 törvénynek vannak a lakáskiadáshoz kapcsolódó részei.

De szerintem az nem rendeltetésszerű használat, ha nem takarítja valaki a csaptelepeket, nem oldja le a vízkövet rendszeresen.

Ezektől teljesen függetlenül abban egyezhettek meg, amiben akartok.

De a csapjavítás is a vízkő leoldásával kezdődik, ugyanis anélkül nem lehet szétszerelni a javításhoz.

Szóval ha ezt megcsinálod, valószínű meg is fog javulni, mert a vízkő okozhatja az egészet.

2022. febr. 5. 07:31
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
#1: Egy csapot mégis hogy vízkőtlenít egy bérlő, belülről?! Mert ha amiatt nem működik egy csap az belül vízköves. A tulaj dolga a csere.
2022. febr. 5. 07:32
 5/14 A kérdező kommentje:
A szerelő azt mondta, higy ezzel már semmit sem lehet kezdeni, másikat kell venni
2022. febr. 5. 07:49
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tulajé, mivel a lakás tartozéka marad.
2022. febr. 5. 07:57
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Ezért neki is kellene így kiválasztania, milyen szeretne, mennyiért.
2022. febr. 5. 07:57
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
4: Mostanság szereltem meg magamnál, öntögettem rá az ecetet és másfajta vízkőoldókat és belefolyt az illesztéseknél és úgy. És egy idő után szét lehetett szerelni. Többórás meló egy sose vízkőtlenített csaptelepnél, de feloldja. A vízkő is a kívülről belefolyt víztől lesz, ugye, mert másképp nem jut oda víz.
2022. febr. 5. 09:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez a tulaj feladata, és költsége.

Nekem mindkettő albérletemben cserélni kellett a kézmosó csapot, mindkét helyen a bekötő cső eresztett.

Elsőnél azt mondta a tulaj, hogy vegyek egy bekötő csövet, vagy ha nem cserélhető akkor egy jobb csapot, és hívjak vizest, cseréltessem ki. Végül egy új csapot vettem és felszereltem magam, örült mint majom a farkànak, hogy nem kellett vizest kifizetnie. A csap árát levontam a bérleti díjból.

Második helyen a tulaj vette a csapot, neki is felajánlottam, hogy beszerelem, így ennyi volt a sztori.

Amúgy igen, a normál tisztántartás a bérlő feladata, vízkőoldózás stb. de a csap belső vízkőtelenítése ne legyen már az ő dolga… Ha megteszi jófej, ahogy én is szerelgettem óràkig, de ez jófejség nem kötelessèg.

2022. febr. 5. 10:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Volt ilyen nekem is. Vettem csapot, kit tudtam én is cserélni.Mikor jött a lakbérét, számlával együtt megmutattam neki.Ennyivel kevesebb díjat fizettem akkor.

Ha pedig csináltatod,akkor hívd fel a tulajt amikor ott a szerelő és az megmondj neki mennyi a költség.Te fizesd ki, a tulajnak ennyivel kevesebb díjat kellene következőleg fizetni.

2022. febr. 5. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!