Elromlott a csap az albérletemben, kinek kell kifizetnie?
A tulajnak kell megcsinál(tat)ni, én simán megcsinálom, lehet, ő is, és nem kell fizetnie csak az alkatrészért.:)
De a vízkövet neked kellett volna oldani, nálam benne is van a szerződésben, hogy havi min. 2 fürdőszobatakarítás az állagmegóvás miatt.
Ha te ezt elmulasztottad, akkor lehet, hogy neked róható fel, és akkor neked kell.
Akkor olvasd el az ide vonatkozó törvényeket. Kb. 9-12 törvénynek vannak a lakáskiadáshoz kapcsolódó részei.
De szerintem az nem rendeltetésszerű használat, ha nem takarítja valaki a csaptelepeket, nem oldja le a vízkövet rendszeresen.
Ezektől teljesen függetlenül abban egyezhettek meg, amiben akartok.
De a csapjavítás is a vízkő leoldásával kezdődik, ugyanis anélkül nem lehet szétszerelni a javításhoz.
Szóval ha ezt megcsinálod, valószínű meg is fog javulni, mert a vízkő okozhatja az egészet.
Ez a tulaj feladata, és költsége.
Nekem mindkettő albérletemben cserélni kellett a kézmosó csapot, mindkét helyen a bekötő cső eresztett.
Elsőnél azt mondta a tulaj, hogy vegyek egy bekötő csövet, vagy ha nem cserélhető akkor egy jobb csapot, és hívjak vizest, cseréltessem ki. Végül egy új csapot vettem és felszereltem magam, örült mint majom a farkànak, hogy nem kellett vizest kifizetnie. A csap árát levontam a bérleti díjból.
Második helyen a tulaj vette a csapot, neki is felajánlottam, hogy beszerelem, így ennyi volt a sztori.
Amúgy igen, a normál tisztántartás a bérlő feladata, vízkőoldózás stb. de a csap belső vízkőtelenítése ne legyen már az ő dolga… Ha megteszi jófej, ahogy én is szerelgettem óràkig, de ez jófejség nem kötelessèg.
Volt ilyen nekem is. Vettem csapot, kit tudtam én is cserélni.Mikor jött a lakbérét, számlával együtt megmutattam neki.Ennyivel kevesebb díjat fizettem akkor.
Ha pedig csináltatod,akkor hívd fel a tulajt amikor ott a szerelő és az megmondj neki mennyi a költség.Te fizesd ki, a tulajnak ennyivel kevesebb díjat kellene következőleg fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!