Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben elromlott gép...

Albérletben elromlott gép javítási költsége kit terhel?

Figyelt kérdés
Egy gépesített lakást bérlek ahol elromlott a mosógép. Semmi rendkívüli dolgot nem csináltam a géppel, egyszerűen csak elromlott. A gépet meg lehetett javítani. Ki állja a javítási költséget? A szerződésben erről nincs szó.

2022. máj. 11. 07:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Alapesetben a tulaj.
2022. máj. 11. 07:43
 2/17 anonim ***** válasza:
97%
Ha rendeltetésszerű használat mellett romlott el, akkor a javítás a bérbeadót terheli. Ezt bérbeadóként mondom.
2022. máj. 11. 07:44
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
Tulaj
2022. máj. 11. 07:48
 4/17 anonim ***** válasza:
90%
Szinten bérbeadó vagyok, és ez egyértelmű a tulaj dolga.
2022. máj. 11. 10:57
 5/17 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek az előzőekkel, de érdekelne mit gondoltok arról, ha elromlik a mosógép és gazdaságtalan javíttatni. Mi az elvárt ebben az esetben?

Megtadahatja-e a tulaj egy másik beszerzését?

Ha be kell szereznie egy újat akkor van-e vmi minőségbeli feltétel, vagy éppen csak működjön.. azaz gondolom nem köteles vadi új mosógépet vennie, beszerezhet egyet a jófogásról.. de ott is eléggé szór a kategória.

2022. máj. 11. 11:13
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

4es vagyok.

10 év alatt kétszer romlott el mosógép, újat vettem mind a kétszer.

Véleményem szerint nem éri meg javítottat, vagy olyat venni ami esetleg 2 hét múlva ismét elromlik.

2022. máj. 11. 11:16
 7/17 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, illetve megkérdeztem egy pár ismerőst és ők is ezen a véleményen vannak. Ha az án hibámból romlott volna el, akkor minden kérdés nélkül fizetném én, de a tulaj szerint nekem kell fizetni a javítást mert én használom a gépet. Ezt jogtalannak vélem. Egy ilyen helyzetben mi lenne a megfelelő lépés?
2022. máj. 11. 11:19
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Működő mosógéppel vetted át az albérletet, és szinten működő mosógépért fizeted a bérleti díjat.

Ha a szerződésben van valami említve a javítandó dolgokról, akkor az jó kiindulópont.

2022. máj. 11. 11:41
 9/17 A kérdező kommentje:
Sajnos a szerződésben semmi erre vonatkozó dolog nincs. Egyébként a tulaj nagyon trehány. Mindig mindent elfelejt, semmit nem intéz el, vagy csak rengeteg könyörgés árán, de persze hosszú hetek alatt.
2022. máj. 11. 11:52
 10/17 anonim ***** válasza:
96%
Beszélj jogásszal. Ennek pozitív eredménye után mondd meg neki, hogy jogi útra tereled az ügyet
2022. máj. 11. 12:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!