Béreltünk egy lakást ami fix 1 éves szerződés van ami július 31.en jár le. Tudnunk tenni bármit? Többi lent
A főbérlő eladta a lakást körülbelül egy hónapja. Viszont a szerződést úgy kötötték meg az új tulajdonossal hogy az csak aug 1 től legyen érvényben.
Találtam egy új albérletet ahová július 1től költözünk.(Az egyetemi felvételi miatt keresünk sós, mivel tudjuk mennyire megemelik a bérleti díjat évbe az időbe.)
Viszont így a kaukciot bukjuk.
Van bármi előírás szabály hogy a kaukciot ne bukjuk el, nem kevés pénzről van szó?
Júli 31-ig szól a szerződésetek, előre jelezhetitek is, hogy nem hosszabbínátok.
Addig ki kell fizetni, tehát ha júli 1-én költöztök, akkor 1 hónapot elbuktok, azt fizetni kell.
Utána a kaució viszajár, ha nem okoztatok olyan jellegű kárt.
Más kérdés, hogy a tulaj ennek ellenére visszaadja e.
1. Szerintem egy költözés nem 1 nap, minél több időd van erre. annál kényelmesebb.
2. Mért nem mondjuk júl. 20-tól bérlitek az új lakást?
Hülyeség párhuzamosan 2 lakást fizetni 1 teljes hónapig.
Lefoglalózod 1 havi bérleti díjjal, de csak júl. 20-án veszed át.
Próbáld meg!
Írtatok már alá szerződést?
Egészen máshogy tárgyaltam volna a bérbeadóval erről.
"Viszont így a kaukciot bukjuk."
És vajon miért?
Kedves 2es válaszadó.
Senki sem fog 2 albérletet fizetni.A jelenlegit ott hagyjuk.
Talán azért nem július 20tol béreljuk mert ők július 1tol adják ki.
És a mai világban egész nehéz normális albérletet találni..
Főleg Budapesten
A lakást már év eleje óta hirdették.
Nem miattunk lett így alakítva.
Ez idő alatt már egyszer majdnem kidobtak minket csak az akkori vevő hirtelen visszalépett.
Aláírtátok, hogy júl. 31-ig bérlitek a lakást. Hogy ott tartózkodtok-e, vagy nem, az nem számít. A szerződés lejártáig fizetned kell a bérleti díjat.
A kaució más dolog. Ha nem okoztatok kárt , akkor visszajár.
Nyilvánvalóan a szerződésben meghatározott időben jár le a bérletetek (ezt még nem is kötelező külön bejelenteni, hiszen határozott idejű). Addig ki is kell fizetni (akkor is, ha pár nappal előbb már elköltöztök), akkor kell a közműórákat leolvasni, a kulcsot hiánytalanul, a lakást teljesen kiürítve visszaadni.
A kaució célja, hogy ha pl. festetni kell utánatok a lakást vagy valami komolyabb javítani való lesz, abból fedezze a tulajdonos. Ha semmi ilyen nincs, és minden bérleti díjat és rezsit kifizettetek, akkor elvileg a kauciót vissza kell adni. (Ámbár ezt a szerződésben le kellett írni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!