Ilyet sehol nem írtam de ha elolvasod akkor nem is arról beszéltem.
Olvasás már megy, még a szöveg értelmezéssel vannak problémáid :)
Milyen befektetésről beszélsz, ha vissza adnád a kauciót, az nem befektetés.
Attól félsz, hogy elviszem a lakást??? :DDDDDDDDDD
Leírnátok a gyakorlati tapasztalatot, hogy mi indokolja a kauciót? Mikor nyelitek le?
Belinkelsz egy szerződésmintát a kaucióról?
Vagy azt megcsinálni már sóherkedés? Csak nyomják a zsebedbe kaució néven?
Bár a 600000es gardróbommal jól leértékeltek, de van egy konkrétabb példám. Van egy 2 szobás 74 m2-es lakásom, nagyon jó helyen.
A konyha bútorom gépekkel 4,5 millióba került, amiből a munkalap volt 400000+ Ft! 2 éves konyha, de már nem gyártják a munkalapot, mert 2023 decemberbe akartam egy szekrényt csináltatni belőle.
Feltételezzük, megszorulok anyagilag, és nem tudom fizetni a hitelt, ezért kiadom 300000-ért a lakást, piaci értéke kb 80-90 millió!!!
A bérlő csak annyit tesz, hogy a forró lábast ráteszi a munkalapra az meg egy tenyérnyi folton szétreped, elszineződik. De az is elegendő ha vágódeszka nélkül szeletel rajta, stb. Már is van ~500000-es károm, mert az asztalosnak is van munka díja, és a munkalapok sem lettek olcsóbbak. Vagy tönkrevágja a gőz sütőt ami 250000 volt akkor, most hasonló kb 300000.
Ott lakik egy évig, én nem csesztetem, mert időben fizet mindig. De ez nem jelenti azt, hogy nem áztatják szét az egyedi bútorokat, nem teszik tönkre az ülőgarnitúrát. pl csak ráburítanak egy pohár vörösbort. Szinte biztos nem jön ki belőle. Az ülőgarnitúra 1,2 millió volt.
Ezek az árak sokaknál kib@assza a biztosítékot, de nagyon sokan vannak olyanok, mint én, akiknél ez az életszinvonal számít a normálisnak. Nem vagyok se orvos, se programozó, a középosztályhoz tartozom.
#25 Befektetésként veszem az ingatlant, kiadásnál a kaució egy biztosíték hogy ha kárt okozol akkor abból tudjuk fedezni. Természetesen vissza jár ha nem okoztál kárt és kifizetted a költségeket. Legalább is nálam ez természetes. Az hogy a mai árak mellett két havi kaució (nálam jellemzően 400.000,-ft) mire elég azt hagyjuk.
Nem attól félünk hogy elviszed a lakást hanem attól hogy a biztosíték nem lesz elég ha kárt okozol.
Normális bérbeadó nem nyeli le a kauciót hisz nem ez a cél, a normális bérlő meg nem okoz kárt és időben fizeti a szerződésben kikötött díjat.
Nem linkelek be szerződésmintát a kaucióról mert olyan nem létezik, az a bérleti szerződés részét képezi és abban fel is van tüntetve a mértéke, időpontja és minden ehhez kapcsolódó jog és kötelezettség.
Nem nyomják a zsebembe ezt az összeget, nálam ki van kötve hogy minden egyes forintot utalni kell. Így nyoma van és nem lehet letagadni vagy azt mondani hogy többet vagy kevesebbet kaptam.
Nálam a kiköltözési nyilatkozat is kötelező amit én állok mivel elméletileg engem jobban véd.
Sóherkedésről csak annyit hogy én akkor sem sóherkedtem amikor a lakás vételárát kipengettem ami a mi környékünkön pillanatnyilag 35-75 misi, és nem azért vettem mert szociális szolgáltató szeretnék lenni.
És ezeket beleírjátok a szerződésbe, hogy minden karc után cserélni kell nem csak a bútort, hanem az összes vele színre egyező bútort?
Vagy magától értetődő?
És ahogy írod veled közösen használják a konyhát.
Akkor is cserélve lesz, ha te karcolod össze? Elvégre az albérleti díj karcmentesre lett megállapítva.
És mi van, ha nem vette észre aki csinálta? Elvégre egy karcot nehéz észrevenni. Akkor ki fizet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!