Szerintetek drágák manapság az albérletek? Mindenki sír, hogy fuuh el kell költözni, itt nem lehet megélni. Pofátlanság ami megy. Ez milyen egy ország. De a bérleti díjakat a piac szabályozza nem?
A baj, hogy az emberek illetve a fizetések között hatalmas különbségek vannak. Vannak, akik 500+-t keresnek és kiveszik a lakásokat drágán is. De a nagy többség ennek a tört részét keresi csak.
Amúgy az egész albérletpiac szabályzásra szorulna.
A bérleti díjak nem követik a lakásárakat.
Ezért sem vettem jóideje ingatlant, mert nem fognak annyit fizetni a bérlők amennyi nekem megéri. Költöm másra.
Ez relatív kinek mi a sok.
Vannak akik hitelmentes saját házban/lakásban éheznek/fáznak.
Nekem egy Győri átlagos tégla lakás albérlet ára nem sok, ~50m2 140-160000 ft/hó.
Viszont ha olyan kaliberűt nézek, mint ami nekem van: 74,5 m2, modern minőségi burkolatokkal, egyedi bútorokkal, az már 300000 körül mozog. Ennyit biztosan nem fizetnék érte. Ez az összeg már problémát okozna anyagilag is.
És persze vannak akiknek a 300000+ albérlet is jelentéktelen
5:
A nyugati országokból bőven lehet ötletet lopni:
Részben amúgy ezek a szabályok léteznek, csak be kéne tartatni, de pár példa:
1. Törvényben lefektetni, hogy javítások esetén mi a bérlő és mi a bérbeadó költsége
2. Érdekvédelmi csoportok alapítása, akik jogtalanság esetén segítenek
3. Szigorúan büntetni, ha a főbérlő nem engedi bejelentkezni a bérlőt lakcímre
4. Szigorúan büntetni, ha a bérbeadó a bérleménybe a bèrlő tudta nélkül bemegy
5. Szabályozni a kaució kezelését (egy külön erre a célra való számlán kéne pihentetni a pénzt
6. Maximalizálni az éves bérletidíj emelést
7. Szabályozni, hogy a bérleti díj a környék átlagárához képest mennyiben térhet el
8. Szigorítani a felmondási feltételeket
A 6 os, az kizárólag az albérlők oldaláról képes nézni a világot.
Ha már ennyi hülyeséget összeírt, akkor 9. pontnak tegyük be azt is, hogy lehessen nyilvános feketelistára tenni az antiszociális, a hangoskodó, a mindent lelakó és tönkretevő, és nem fizető albérlőket, úgy, hogy soha többé ne vehessen ki albérletet senkinél az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!