Szerintetek drágák manapság az albérletek? Mindenki sír, hogy fuuh el kell költözni, itt nem lehet megélni. Pofátlanság ami megy. Ez milyen egy ország. De a bérleti díjakat a piac szabályozza nem?
tulajdonos szemszögből nézve, nehogy már az albérlő akarja megmondani mennyiért adja ki valaki a lakását.
A lakás bérlés nem alanyi jogon jár, tehát nem is kötelező, és nem is kötelezhető erre senki sem.
Ha itthon nem megy, külföldön 4-5 év alatt össze lehet szedni az önerőt! A havi törlesztő pedig valószínűleg kevesebb lesz mint az albérlet.
Nekem 50000el kevesebb!!!
De persze szidi a rendszert, sírni könnyebb mint kimozdulni a komfortzónából...
Öcsém itton 300000 nettót keresett szakácsként túlórákkal. Ausztriába activitizve, mert csak kösszönni tud németűl meg 3200 eurót! Ebből havi 2000et félre tesz!
A mosogatók 1800 eurobol 800-1000 között (3-400000ft).
Öcsém 2 szezonba, ami 1 év 20000 eurót tesz félre, itthon a maradék 2 hónapban futárkodik.
Ez 5 év alatt ~40 millió, viszont 2 év után már tud építkezni
Jelenleg egy 53 négyzetméteres panelt adok ki 150 ezerért. Ha valaki szabályozná, hogy csak 100 ezerért adhatom ki akkor inkább nem adom ki. Az árakat jobb ha a piac határozza meg.
Soha nem volt gond a bérbeadással. Mindig találtam bérlőt. Tehát van fizetőképes kereslet. Lehet valakinek ez az összeg megfizethetetlen míg másnak meg aprópénz.
Az alapoktól kéne kezdeni... Tulajdonos van nem pedig főbérlő!
A szabályozás nem mindig jó annak aki fizet, erre egy példa a taxisok. Az mennyire olcsó szerintetek? Alapdíj, km, stb. Reális?
13+
Én keresek itthon annyit, hogy ne kelljen kimennem dolgozni és már szerencsére van házam.
Ha a mostani munkahelyem sok éve nem jön össze, már valószínű én is ausztriába lennék, vagy Írországban lennék.
Az a lakás árak magasak, csak a bérek alacsonyak átlagosan nézve, amihez hozzájönnek a magas járulékok, adók stb.
Én személy szerint egyetlen olyan opciót látnék, ami nem az államot és a tulajdonosokat akarja megnyírbálni, az s normálisan működő szakszervezet!
Ha van egy jól működő nagy költségvetésből dolgozó ilyen egyesület, akkor az küzd az érdekekért, erre sajnos az országban jelenleg egyetlen ilyen példa van az Audi Hungária Független Szakszervezete! Nem audis vagyok, de ezek az emberek kiharcolják a jó bánásmódot, a jó fizetéseket!!!
Nyugaton ez egy bevált működő módszer, ami jó ebben, hogy magyarországon is megvan a jogi háttere!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!