Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Meddig terjed a lakáskiadók...

Meddig terjed a lakáskiadók pofátlansága?

Figyelt kérdés

Munkahely miatt szeretnénk beköltözni a barátommal egy garzonlakásba, most hétvégén megnéztünk többet is.

Nem Budapest, de egy felkapottabb vidéki megyeszékhely, ahol viszonylag kevés kiadó lakás van, viszont sokan jönnének a városba az utóbbi években betelepült cégek miatt.

Huszonéves diplomások vagyunk, több helyen megkaptam az arcomba a kérdést, hogy mikor tervezünk gyereket!!!

Volt olyan is, akinél már a terhesség is kizáró ok!

Amúgy néhány éven belül még nem tervezünk babát, de akkor se "turkáljon" a magánéletemben ilyen szinten.

Másik a tulajdonosok meg csak bizonyos, a városban jól ismert cégek alkalmazottainak adják ki, magasabb szintű beosztástól kezdve (egyeseknél a legalább irodai alkalmazotti munkakör elvárt)! Ha nincs ilyen, inkább várnak.

Ezek után meg megy a csodálkozás, hogy a fiatalok elhúznak innen külföldre.

Mi a véleményetek?

2018. jan. 22. 21:18
1 2 3
 1/22 Koplárovics Béci ***** válasza:
94%
Ő még nem ismer benneteket, nem tudja milyenek vagytok. A gyereket azért nem szeretik (a tervét sem), mert egyrészt nehezebb tényleg kitenni, ha véletlen olyanok vagytok, akik nem fizetnek (én értem, hogy nem olyanok vagytok, de ezt előre nem lehet tudni: jólszituált emberek is lehetnek nemfizetősek), másrészt az adott ember esetleg eleve kevésbé akarna kitenni egy gyereket az utcára, és ettől kímélné magát.
2018. jan. 22. 21:37
 2/22 anonim válasza:
94%

Van némi tapasztalatom a témában, éveket töltöttem bérlői és kiadói oldalon is.

Anno én bérlőként egyszer sem csúsztam meg bérleti díjjal, és volt mindig annyi biztonsági tartalékom, hogy 2 hónapig el tudjak lenni akkor is, ha hirtelen megszűnne a munkahelyem.

Ebből kiindulva később, amikor már a saját lakásomat adtam ki, az első két alkalommal jól rá is faragtam, igazi horror sztori.

Az első bérlő pszichiátriai kezelés alatt állt, de nem járt rendszeresen terápiára, és a gyógyszereit sem szedte rendesen. Persze erről én nem tudtam előre.

Amikor anyagi nehézségei támadtak, én még szóltam, hogy kéne már fizetni, öngyilkossággal fenyegetőzött.

Aznap délután kocsiba be, 80 km autózás, hogy mégse száradjon a lelkemen, ha megteszi.

A szüleit rendeltem oda mellé 0-24-ben, hogy ne történjen semmi a kiköltözésig, volt pár nyugtalan éjszakám.

A második bérlő is elkezdett megcsúszni a fizetéssel, amikor hívtam ki volt kapcsolva a mobil, elmentem a lakásba, senki sehol.

Két nap múlva nagy nehezen kinyögte, hogy kirúgták, és épp külföldön keres munkát, és használjam a kauciót!

Mikor mondtam neki, hogy ez azért nem így működik, akkor annyit válaszolt, "hogy ő erről nem nyit vitát"!

Később még a zárat is lecseréltette szó nélkül!

Már úgy voltam vele, hogy odamegyek néhány ismerőssel, hogy kivágom a lakásból, de egy ügyvéddel konzultálva inkább nem tettem, mert jogilag még én húztam volna a rövidebbet.

Végül ügyvédi felszólítás hatására lépett le a lakásomból ordenáré káromkodás közepette.

Ezek után elgondolkodtam, hogy inkább eladom, mint bajlódjak a kiadással.

Végül úgy döntöttem, folytatom, de gondolhatod, hogy utána már kb. az ükanyjük vércsoportjának is utánanéztem beköltözés előtt.

Azután eladás előtt még két bérlőm volt, mindkettő korrekt, normális.

Ugye a kisgyerekes bérlő nagy kockázat, gondolom nem kell magyaráznom a részleteket.

Szóval nagyon is érthető az óvatosság a bérbeadók részéről, hiszen akárhogy is nézzük, egy albérlet profitszerző tevékenység, nem szociális juttatás!

2018. jan. 22. 21:50
 3/22 anonim ***** válasza:
80%
Nekünk szerződésben benne van h nem lehet gyerek. Ennyi.
2018. jan. 22. 22:23
 4/22 anonim ***** válasza:
92%

2018 van! Mindenki annak adja ki a lakását akinek csak szeretné!

Egyenlőre a tulajok/főbérlők diktálnak mert bérlőből annyi van, hogy csak annak áll üresen a lakása aki nem akarja kiadni.

2018. jan. 22. 22:43
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
Pont forditva is meg lehet kerdezni: Meddig terjed a berlok pofatlansaga?
2018. jan. 22. 22:50
 6/22 anonim ***** válasza:
23%
A kapitalisták pofátlansága addig terjed, amíg hagyják nekik.
2018. jan. 22. 22:53
 7/22 anonim válasza:
56%

OFF

"A kapitalisták pofátlansága addig terjed, amíg hagyják nekik."

A kommunizmus meg az osztályharc az megoldás, elvtársak!

A Szovjetunió is valódi sikersztori volt az Aurora cirkálótól kezdve Csernobillal bezárólag.

2018. jan. 22. 23:11
 8/22 anonim ***** válasza:
50%

Teljesen egyetértek az ilyen tulajokkal.

A bérlő egyetlen egy dolga a legalább részben fekete jövedelmet biztosítani a tulajnak, amibe egy gyerek nem fér bele, hiszen a lakáson és a tulajon kívül akkor a gyerekre is költeni kell, és ez megengedhetetlen a mai ingatlanárak mellett. Arról nem is beszélve, hogy egy terhesség vagy csecsemő komoly veszélyt jelent az ingatlan állagára, vö. hányás, kakis pelenka, stb.

2018. jan. 23. 06:28
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
21:50-es hozzászólása gyönyörűen támasztja alá, hogy egy gyerektelen bérlő pont ugyanannyira rizikós tud lenni, mint a gyerekes.
2018. jan. 23. 06:34
 10/22 anonim ***** válasza:
55%
Gyerek... nehéz ügy. Minden fiatal nő esküdözik égre-földre albérletnél-munkavállalásnál hogy ő bizony a büdös életben nem akar gyereket, aztán két év múlva szül és még behozza megmutatni, hogy bájologhasson az ember. Nincs ezzel gond, szüljenek, imádom a kicsiket, de legyen őszinte.
2018. jan. 23. 10:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!