Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Meddig terjed a lakáskiadók...

Meddig terjed a lakáskiadók pofátlansága?

Figyelt kérdés

Munkahely miatt szeretnénk beköltözni a barátommal egy garzonlakásba, most hétvégén megnéztünk többet is.

Nem Budapest, de egy felkapottabb vidéki megyeszékhely, ahol viszonylag kevés kiadó lakás van, viszont sokan jönnének a városba az utóbbi években betelepült cégek miatt.

Huszonéves diplomások vagyunk, több helyen megkaptam az arcomba a kérdést, hogy mikor tervezünk gyereket!!!

Volt olyan is, akinél már a terhesség is kizáró ok!

Amúgy néhány éven belül még nem tervezünk babát, de akkor se "turkáljon" a magánéletemben ilyen szinten.

Másik a tulajdonosok meg csak bizonyos, a városban jól ismert cégek alkalmazottainak adják ki, magasabb szintű beosztástól kezdve (egyeseknél a legalább irodai alkalmazotti munkakör elvárt)! Ha nincs ilyen, inkább várnak.

Ezek után meg megy a csodálkozás, hogy a fiatalok elhúznak innen külföldre.

Mi a véleményetek?

2018. jan. 22. 21:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
68%

"Gyerek... nehéz ügy. Minden fiatal nő esküdözik égre-földre albérletnél-munkavállalásnál hogy ő bizony a büdös életben nem akar gyereket, aztán két év múlva szül és még behozza megmutatni, hogy bájologhasson az ember. Nincs ezzel gond, szüljenek, imádom a kicsiket, de legyen őszinte."

Már ne haragudj, de a világon semmi közöd ahhoz, hogy ki mikor akar gyereket vállalni. Ezért a kérdésért már a munkáltatót is alaposan pecsán rúgják, tök jogosan, és pont ennek meg a "gyerekesek kíméljenek" közhangulatnak a következménye, hogy a legtöbb fiatal nő már reflexből hazudik és esküdözik az általad leírt módon. Én is ez a korosztály vagyok, naná hogy én is esküdözöm, hogy soha nem akarok gyereket.

Nem, nem szeretnék albérletbe szülni (vagy az analógiának megfelelően próbaidő után rögtön lelépni szülni), de egy pillanatra gondolja magát a másik helyzetébe, hogy vajon mit szólna, ha őt vagy a párját ilyen kérdésekkel bombáznák vagy méregetnék a hasát, hogy vajon leellik-e vagy sem...

Egyébként ha reproduktív korú nőt enged valaki a lakásába, bizony előfordulhat, hogy terhes lesz és gyereket szül. Akkor is, ha egyedülálló(nak tűnik). Ha ennyire retteg tőle valaki, kössön 1-1 évre szerződést mindig, és ha nem bízik a lakóiban, akkor váljon meg tőle.

2018. jan. 24. 06:48
 22/22 anonim ***** válasza:
77%

Az ő tulajdona ... joga van megválogatni, hogy kit enged be. Te egy teljesen idegenként oda mész hozzá. Persze, hogy lesz pár kérdése.

Sok jelentkező van a kiadó lakásokra, ezért megteheti, hogy a legszimpatikusabb és legstabilabb anyagi helyzetűt választja ki.

Ugye tudod, hogy a tulaj rengeteg pénzt tud veszíteni ha véletlenűl olyannak adja akinek nem kellet volna. Ha mindent tökéletesen csinál, közjegyző előtt aláiratott szerződéssel kirakat titeket viszonylag rövid idő alatt plusz találnia kell valaki mást aki újból kiveszi a laksát ... Magyarul egy csomó pénzt és időt veszít ha véletlenűl bele trafál egy "rossz" bérlőbe...

Nem ezért mennek el a fiatalok külföldre :) Én Hollandiában lakom itt sokkal jobban megnézik, hogy kinek adják ki a lakásokat.

2018. jan. 24. 16:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!