Albérletet adnék ki mint "tulajdonos", milyen kérdéseket tegyek fel a beköltözni szándékozó jelölteknek amiből értékes információt nyerhetek róla>tőle?
1: És honnan tudod hogy valóban az előző bérbeadóval fog beszélni? 😂
Kérdező: tanul/dolgozik, milyen távra tervez, tud e 2 havi kauciót és egy hónap lakbért előre fizetni?
Minden mást csak később fog kiderülni.
Olyan kérdéseket szoktam feltenni mint a következők:
Mit dolgozol, azt mióta?
Mennyi időre keres kiadó lakást?
Dohányzik-e, iszik-e, drogozik-e?
(kemény vagy sem bunkósság-e avagy sem, de engem ezek a dolgok érdekelnek mert a szomszéd nem feltétlen szereti ha dohányzás megy az erkélyen, főleg ha a csikkeket kipöckölik az utcára, kertbe,...vagy ha lefújja a szél a sörös/ energiaitalos dobozokat a szél)
Azt is megszoktam még kérdezni, hogy egymásnak teljesen idegen lakók lakják a lakást(szoba bérlés esetén), hogy mennyire megy nekik az alkalmazkodás ehhez avagy ahhoz(fiú>lányhoz s fordítva, volt-e már benne részük.
Ilyen "okos"gyakorlati kérdéseket adjatok amivel még további információt tudnék szerezni a jelöltekről.
Legtöbb probléma úgyis mindig a legalacsonyabban kvalifikált személyekkel van akik, túlnyomórészt alkalmi munkából tartják fent magukat:
- takarítok,
- konyhai kisegítő,
- építőipari segédmunkás,
Legjobbak a maguknak való közép és felsőoktatásban résztvevő diákok akik nem isznak, drogoznak, bulizna, csajoznak, ...
Mi a koltozes oka
Parkapcsolati helyzet (nem jo neked ha gyerek szuletik a lakasba) - ezt persze csak ovatosan bajcsevegessel es nem konkretan
Milyen idotavra tervez (es miert)
6: mert ha nekem úgy tetszik hogy megkérdezem, azzal mi a baj?
Nem, nem mindegy hogy mit dolgozik. Szívesebben kiadom a lakásomat egy tanárnak, mint pl egy sertéstelepen dolgozó jóembernek. Illetve… soha nem fogok kiadni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!