Megteheti a tulajdonos, hogy miután felmondta egyoldalúan a szerződést, lejárt a szerződés, nem történik átadás-átvétel, hanem kicseréli a zárat?
Eléggé megromlott a haverom viszonya a tulajávalki többek között a haverom tudta nélkül bement a lakásba, majd mivek nem tudta bezárni, kicseréltette. Addig nem is kapott a haverom kulcsot, míg nem fizette ki a bérleti díjat, így a haverom is feltörette a zárat, majd persze rendezte a tartozást. A tulaj felmondta a szerződést. Mivel a haverom már azon gondolkodott, hogy felhívja a rendőrséget, valamint felnyomja őt adócsalásért, a tulaj szépen csöndben maradt. Tegnap lezajlott a kiköltözés, de még maradt bent pár dolog. Ma ment volna a haverom takarítani, maradék holmikat átvinni, de a tulaj megint kicserélte a zárat. Ugye meg sem egyezett a haverommal, hogy melyik nap lesz az átadás-átvétel. Jogos, ha ezek után a haverom megint feltöretné a zárat?
Tudom extrém sztori. Ja meg ugye visszajárna a kaució, meg amiket a tulaj elcsalhatott, hiszen számlát sosem tudott mutatni.
"Eléggé megromlott a haverom viszonya a tulajával.
Aki bement a lakásba, majd mivel nem tudta bezárni, kicseréltette a zárat.
Addig nem is kapott a haverom kulcsot, míg nem fizette ki a bérleti díjat. A tulaj felmondta a szerződést.
Tegnap lezajlott a kiköltözés, de még maradt bent pár dolog. Ma ment volna a haverom takarítani, maradék holmikat átvinni, de a tulaj megint kicserélte a zárat."
Meddig érvényes a szerződés. Nem November 30. a határidő?
A szerződés és felmondási iratok nélkül nem lehet állást foglalni...
A szerződést egyoldalúan lehet megszűntetni. Gondold át. Én felmondom a bérleményt mert máshova költözök. Te pedig nem fogadod el a felmondást. Akkor életem végéig fizessek neked? :-)
Ha november végéig volt érvényes a szerződés. Akkor volt talán
- 2 zárbetét csere - saját kezűleg 10.000.-
- lakás takarítás 40 m2 olyan 30.000.-
- otthagyott maradék holmi összegyűjtése, elszállíttatása ???
- fűtés számla?
- vízdíj?
- villamos energia?
- közös költség, szemét szállítás?
...
A haverod miért nem tett rendőrségi feljelentést??
magánlaksértés bűntette + önbíráskodás bűntette, akár letöltendőt is lehet ezekért kapni
#3 Itt mind a két fél hibás.
A haverod nem tartotta be a szerződést, nem fizetett. nyilván nem 2 hét volt a csúszás, ilyenért nem cseréltet zárat a tulaj, ez több havi bérleti díj késés lehetett már.
A lényeg, hogy már mindegy, a szerződés lejárt, a felmondási határidővel a kiköltözés is megtörtént. Innentől semmi joga a "haverodnak" bemenni abba a lakásba. Kizárólag úgy mehet be a cuccaiért ha a tulajdonos beengedi. Ma már december 1. volt.
Lényegtelen, hogy ez parasztság a tulaj részéről, hogy azok a cuccok a haverod cuccai, a mai nap már nem volt joga a lakásba belépni a tulajdonos engedélye nélkül és ha feltöri a zárat az éppen úgy betörésnek számít, mintha a szomszéd lakás zárját törné fel.
A tulajdonost kell felkeresni, hogy engedjen be a lakásba és adja vissza az ott maradt holmikat! Ha erre nem hajlandó, akkor ezért már lehet a rendőrséghez fordulni, hiszen ez kötelessége lenne.
Eléggé extrém, hogy hajnali 2 óráig fórumon írogatsz a haverod nevében!
"adja vissza az ott maradt holmikat"
Melyik tulajdonosnak kötelessége a szerződés lejárta után raktározni és őrizni a bérlő/eladó holmiját, és meddig?
Van erre valami rendelet?
Amikor én megkaptam a kulcsot az adásvétel után. - Kiköltöztem felkiáltással!
Úgy lett ki b@szva a macskaól meg a többi lom. Hogy azt fotózni kellett volna.
Jött 2 hét múlva, hogy azt még elvinné!
Pista bácsi - kiköltözött maga már innét két hete. A szerződésbe foglaltak szerint ki is takarított!!! (Ja, az elmaradt...)
"És azzal mit lehet tenni, hogy a tulaj járkált a birtokban? Írásos bizonyíték is van róla."
Odafigyelésből, törődésből ment be. Te mire gondolnál?
Tekintve hogy huzamosabb ideig nem érkezett meg a bérleti díj. Kapcsolatot nem lehetett felvenni a bérlővel...
Ha jogi fórumon akarjátok ezt forszírozni. Tudjátok úgy indítani a történetet, hogy!
- Mindig időben átadtuk a bérlemény díját.
- Nem volt több hónapos elmaradásunk.
- Együtt működők voltunk a bérbeadóval.
- Telefon hívásait fogadtuk.
- A házirendet betartottuk, jószomszédi viszonyt ápoltunk.
...
Mert az Ő állítása az lesz hogy:
- Folyamatosan csúszott a fizetés
- Több hónapos elmaradás volt
- A kapcsolatot nem tudta felvenni veletek.
- A lakásba nem tudott bejutni.
Emberbaráti kötelessége volt ellenőrizni, történt-e haláleset. Vagy laktok esetleg még azon a címen...
#8 "Melyik tulajdonosnak kötelessége a szerződés lejárta után raktározni és őrizni a bérlő/eladó holmiját, és meddig?
Van erre valami rendelet?"
Valójában van, pár hónapja egy másik hasonló kérdésnél olvastam is, de most nem szeretném újra előkeresni. Mivel az más tulajdona, nincs joga kidobni csak úgy vagy megtartani. Vissza kell neki adni és valami értelmezhető mód/idő is talán volt róla.
Persze ettől még sokan nem azt teszik, de kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!