Megteheti a tulajdonos, hogy miután felmondta egyoldalúan a szerződést, lejárt a szerződés, nem történik átadás-átvétel, hanem kicseréli a zárat?
Eléggé megromlott a haverom viszonya a tulajávalki többek között a haverom tudta nélkül bement a lakásba, majd mivek nem tudta bezárni, kicseréltette. Addig nem is kapott a haverom kulcsot, míg nem fizette ki a bérleti díjat, így a haverom is feltörette a zárat, majd persze rendezte a tartozást. A tulaj felmondta a szerződést. Mivel a haverom már azon gondolkodott, hogy felhívja a rendőrséget, valamint felnyomja őt adócsalásért, a tulaj szépen csöndben maradt. Tegnap lezajlott a kiköltözés, de még maradt bent pár dolog. Ma ment volna a haverom takarítani, maradék holmikat átvinni, de a tulaj megint kicserélte a zárat. Ugye meg sem egyezett a haverommal, hogy melyik nap lesz az átadás-átvétel. Jogos, ha ezek után a haverom megint feltöretné a zárat?
Tudom extrém sztori. Ja meg ugye visszajárna a kaució, meg amiket a tulaj elcsalhatott, hiszen számlát sosem tudott mutatni.
Semmit nem szívna meg a tulaj.
Neki jövő májusig kell megfizetnie az adót a bérbeadás után. Ha most feljelented csak annyit érsz el, hogy kinevet, hiszen még semmiféle adócsalást nem követett el.
Én nem adok cetlit a bérlőnek. Miután a NAV irodán azt mondta az ügyintéző - elég ha kockás füzetbe vezetem.
Viszont 3-4 havonta fizetek be részösszegeket...
Szóval
Btk. 268. §
– hamis vád,
– hatóság félrevezetése,
– hamis tanúzás,
– hamis tanúzásra felhívás,
– mentő körülmény elhallgatása, (különös tekintettel a bérlati díj megfizetésének folytatólagos elsumákolására. Megromlott viszony)
– bűnpártolás,
– zártörés, betörés tervezése (jogtalan bejutás az ingatlanba)
... és egy dörzsölt ügyvéd még vagy 10 dolgot tenne hozzá a tényállás, szerződés ismeretében.
Ha nálam próbálkoznátok, kapásból szembe futnátok a fentiekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!