Bérbeadók! Elfogadnátok azt a kérést, hogy azokra a napokra, amíg nincs megcsináltatva télen a fűtés a lakásban nem fizet a bérlőtök lakbért nektek?
Nem, nem tartanám jogosnak még bérlőként sem.
A lakásban van lehetőség alternatív fűtésre, kötelező úgy kialakítani a lakásokat építéskor. Ez általában a gázfűtés mellett az elektromos fűtést jelenti.
A tulajdonostól azt kérheted, hogy biztosítson neked hősugárzót amit fűtésre használhatsz amíg nem megy a gáz. Ez a kötelessége és nem csodát tenni, hogy soha ne hibásodjon meg semmi ami akadályoz téged. Amikor a lakótelepeken a karbantartás miatt nincs melegvíz egy hétig akkor sincs olyan, hogy addig nem fizet a bérlő. Addig ott van az, hogy külön kell melegíteni a vizet.
Ha hosszabb ideig nem megy majd a fűtés akkor meg nem a bérleti díjat kell visszafogni hanem el kell költözni.
Mi lesz a következő? Egy vihar utáni áramszünetnél majd kiírod, hogy miért nem csihol áramot a tulajdonos a két kezével neked és nem fizetsz addig bérleti díjat amíg meg nem csinálja a felsővezetéket?
Én nem érezném jogosnak. Mondjuk én azonnal felajánlanám, hogy viszek egy hősugárzót átmenetileg arra a 2 napra, amíg a szerelő oda nem ér, vagy emlékeztetném, hogy a klíma fűteni is tud. :)
De egy gázszivárgással én sem értem miért vársz holnapig. Nekem az is tök oké lenne, ha keresnél egy szerelőt, aki azonnal kimegy, kifizetném természetesen.
Nekem ez ilyen sz*rrágás, mert én korrektnek tartom magam és ezt várnám cserébe is. Ilyen formán ezer másik dologra is rá lehet húzni, hogy az ingatlan használhatatlan, ami miatt nem akar a bérlő fizetni. Elromlott a zuhanyrózsa, a konyhai csaptelep, a wc tartály, dugulás van valahol, blabla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!