Vannak korrekt tulajok is?
Mindenféle ember létezik. A törülköző fényképezős is meg olyan is, aki sose járkál be. Bérlő is van ezerféle. Egyszer hívott egy fickó, hogy kirakta az asszony és most azonnal be akar költözni a lakásba, ami ráadásul a saját lakásával szembeni házban volt. Kiabálásig értetlenkedett, hogy miért nem költözhet be.
A stikában dohányzók és kutyabecsempészők csapata nagyon népes. Szerencsére nem fizetős bérlővel csak ritkán van dolgunk, de el lehet hinni, hogy a bérleti jogviszony elég komoly idegrendszert kíván mindkét oldalról.
Én kiadom a lakásomat, nem járok be hozzájuk, sőt, amikor a bérleti díjért megyek is megállok a lépcsőházban. Kb évente egyszer megyek be, azt előre jelzem.
A nyáron volt a lakásban csőtörés, bérlőm szó nélkül kezdett szerelőt intézni, hívott, mondtam szóljon mit segítsek, utaljak stb (messze lakom onnan).
4 év alatt most emeltem először bérleti díjat.
Mi is albérletben lakunk, a tulajt évek óta nem láttuk, nem ír, nem telefonál. A gyerekemet mondjuk nem engedte bejelenteni, mert hogy a nagypapa a haszonélvező és ő nem írja alá. OK. Azon kívül mintha nem is lennénk - utalok és ennyi. 4 év alatt nem emelt. Eddig....
Nem viselném el, hogy bemászkáljon, mikor nem vagyunk itthon.
Bejárogat a tulaj a lakásba?
Egyszerű a megoldás: zárcsere!
Az a bérlő, aki lusta arra, hogy kicserélje 5 perc alatt a zárat meg is érdemli, hogy a bérbeadó bejárkáljon a lakásába(amiért fizet!).
jogi kisokos:
A zárcserét a bérlőnek megtiltani nem lehet, ha ez van a szerződésben az événytelen.
Ha tulaj a bérlő ELŐZETES ENGEDÉLYE nélkül bemegy a bérlő által bérelt lakásba/ szobába, akkor bűncselekményt követ el.
Magánlaksértés 221. § (1) Aki más lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel vagy hivatalos eljárás színlelésével bemegy, illetve ott bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Arról ne is beszéljünk, hogy ha a tulaj tovább próbálkozik, akkor még zaklatás bűntette is lehet ebből...
Én az elrepedt mosdó cseréjét fizettem ki
Az az enyém, nem a bérlőé, nem az ő költsége ha elkoltozik nem viszi magaval
6. Éve lakom jelenleg az albérletenben.
80at fizetek, és eddig egyszer sem emelt a tulaj. Ennyi volt 6 éve is.
A 6 év alatt háromszor jött, xe nem ellenőritni csak beugrott kicsit beszélgetni.
Nálam a bojler és a mosogatógép adta be az unalmast. Zokszó nélkül azonnal cserélte.
Annyi kérése volt, hogy vegyem meg én, aztán 15 ezrével az áráig levonjuk a lakbérből.
Maximálisan korrekt. Szóval igen, vannak rendes tulajok is.
Olyan emberrel viszont aki " örülj, hogy be enged " szóba sem állnék.
Fizetek érte. Attól a perctől pedig, hpgy hovatalos úton nekem kiadta, lemondott a birtok jogról azaz az engedélyem nélkül ő nem jöhetne be.
De hálistennek sosem találkoztam ilyen emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!