Albérleti szerződést átnézhetem ügyvéddel? Mennyire nehezményezik a tulajok?
Már belefutottam életem elő albérlete esetén egy számomra hátrányos szerződéssel.
Azóta óvatos vagyok. Tulajok mennyire nehezményezik,ha a szerződést elviszem egy ügyvédhez és emiatt pár nap eltelik szerződés aláírása előtt?
Elkéred a szerződést azzal, hogy a szobádban átolvasod, egy óra múlva visszadod...ekkor lefényképezed, és elküldöd az ügyvédnek(már amelyik erre vevő)...átolvassa, és sms-ben megüzeni aláírható-e...
Nem kell mindjárt az elején keménykedni..és mindezt mosolyogva úgy, hogy ki sem mentél a szobából...ha már feltalálták a digitalizációt...
Amúgy egy albérleti szerződés ha meghaladja a képességed, akkor hagyd a francba, kérj meg valakit, menjen veled, az majd megnézi a lakást is.
Az ügyvédeddel átnézetheted, csak engem nem érdekel, hogy mit mond. Azaz te már nem leszel ott albérlő.
Vagy vedd ki az ügyvéded lakását.
Szerintem ehhez nem kell ügyvéd. Megfogod a szerződést és figyelmesen elolvasod végig. Ha nem értesz valamit, akkor megkérdezed a tulajt, hogy itt mire gondolt a költő. Ha szerinted nem ez következik a szövegből, akkor megkéred, hogy pontosítsátok.
Ha van benne olyan dolog, amit vállalhatatlan tartasz saját részről, akkor megkérdezed a másik felet, hogy ehhez ragaszkodik-e. Ha nem, akkor átírjátok vagy kihúzzátok.
Ha nem juttok dűlőre és számodra így nem megfelelő, akkor meg nem írod alá és kész.
Ha meg sunnyog, nem hajlandó pontosítani a kétértelmű szövegezésen, vagy szimplán hallani sem akar az egész procedúráról, ő csak az orrod alá akarja dugni, hogy aláírd, akkor meg hagyd ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!