Jogilag van lehetőségem kiköttetni az áramot és a gázt ha 3. hónapja nem fizet a 6 gyerekes bérlőm?
4,5 éven keresztül példaértékű volt a fizetési szándéka, de szeptemberben "haza vitte" az intézetből az 5 elvett gyerekét és azóta nem hajlandó fizetni. Totálisan lelakták a házat ebben a pár hónapban (eltüzelték az étkezőasztalt, be vannak verve az ablakok (most befóliázva) a több száz ezres ajtó alja ki van rúgva, stb. Egy teljesen más ember lett belőle. Nem kommunikál, el van zárkózva.
Mivel több kiskorú van a gondnoksága alatt, így a téli hónapok alatt biztosan nem tudom kitetetni a házból. Van mellette egy férfi is aki akkortájt érkezhetett mikor a gyerekeit vissza vette magához.
Jelenleg a felhalmozott rezsi összege 150 ezer forint körül van, a lakbér pedig 100eFt havonta. Összesen 450 ezer + az okozott károk.
Hivatalosan, szerződéssel van kiadva! SEMMI susmus.
Még egy kérdés, a hatóság megbüntethet Engem a szolgáltatások kikapcsolásáért? Egyveleg lemondanám a kábel tv-t és az internetet is
""haza vitte" az intézetből az 5 elvett gyerekét és azóta nem hajlandó fizetni"
Gondolom, 2 fő bérli a lakást a szerződésben.
Akkor ezzel megszegte a szerződést, ezzel azonnali hatállyal elküldhető.
További részletek lényegtelenek.
Érdekes, hogy mire vársz 3 hónapja.
És hogy honnan tudod, hogy +5 gyerek lakik bent.
Ha az órák a te neveden vannak, ha nem fizeted a közüzemi díjat, előbb-utóbb kikapcsolják a villanyt/gázt/vizet.
Én is így jártam, az Elműnél elutasítottak, mondván, hogy a nem-fizető bérlőnek vannak jogai. Amikor kitettem őket, az új szerződésbe már beleírattam, hogy ilyen esetben kikapcsoltathatom az áramot, stb.
Nem fogod tudni kikapcsoltatni az áramot, gázt. Azt majd kikapcsolják ha nem fizetsz, de addig is jópár hét eltelik, mert előtte jönnek a felszólító levelek. A villanyra megoldás, ha kérsz feltöltős villanyórát, de az sem lesz meg egyik napról a másikra és pénzbe kerül a csere. A tv-t, internetet azt simán lemondhatod.
Kitenni sem tudod őket hatóságilag április 30-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!