Nem fogok tudni venni /hitelre sem/,önerő nuku. Örökölni sem . Aki ilyen helyzetben van,hogy valószínű egész életében albiba jobb esetben önkormányzatiban kell leélnie az életét,hogy viseli?
Figyelt kérdés
Hiába dolgozok egyszerűen alig van így is mindig van valami ami miatt az a kis pénzem is elmegy. Pedig csóróként élek se kocsi semmi. Amit keresek elmegy szinte hogy. Saját lakást maximum 70 éves koromra tudnék venni addig felfordulok. Örökölni nem fogok. Ha összekaparnék 10 milliót pl önerőre az is minimum 10 év lenne jobb esetben. Mit csináljak azzal közel 30 évesen semmit nagyjából. Szóval marad ez amit írtam. Aki hasonlóan él nyílván kényszerből,hogy tudja elfogadni? Se család se gyerek semmi. Szóval egymagam tengődök egy kutyával...2023. okt. 19. 19:31
11/14 anonim válasza:
Még hozzá tenném, az elmúlt 10 évben amióta dolgozni kezdtem nézem az ingatlanokat, már egy idelye van sajátom is. De itt gyakorin mindig mindenki az aktuális állapot alapján siránkozott, hogy nem lehet lakást venni. Mindegy mennyi a hitel kamat, mindegy mennyibe kerültek az ingatlanok. Az a réteg éppen úgy nem tudna lakást venni, ha holnapra hirtelen minden 5 évvel ezelőtti árakon lenne, azaz kb 40-45%-al olcsóbbak lennének. Városban 20%-ot kértek, rosszabb helyeken max 30%-ot. Ha az 50 milliós tégla lakás holnap 30 lenne éppen úgy nem tudná kifizetni a 6 milliós önerőt, a 1,5 millió illetéket.
12/14 anonim válasza:
Leszarom a saját ingatlant. Én teljesen jól ellennék bérleményben, ha nem lenne az, hogy kb. végbéltükrözést kell végezni, ha ki akarok venni valamit, meg ahhoz is engedély kell, hogy beverjek egy szöget.
2020-ban az összes megtakarításom elvitte, hogy hónapokon át munkanélküli voltam (és nem... semmit nem kaptunk az államtól :) ), azóta meg olyan infláció van, hogy értelme sincs megtakarítani. Annyim van, hogy ne pusztuljak meg, ha holnap kirúgnak, egyébként meg inkább veszek magamnak ruhákat, megyek külföldre kirándulni, megyek koncertre, víziparkba, iszom el, vagy költöm igazából bármire, ami azonnali élmény, mint, hogy ne költsem el, aztán elinflálódjon és semmit se érjen.
13/14 anonim válasza:
Én már lemondtam róla, lesz ami lesz. Persze félreteszek pénz, van is kb 6 millió forintom, amit sok év munkával és spórolással összeszedtem. Az ingatlanárakhoz még ez is kevés, nekem sem lesz soha örökségem, mert a szüleimnek sincs lakása. Szerencsére sosem akartam gyereket, szóval ennyivel könnyebb a helyzetem. Sajnos ez van, egy kis minigarzon a maximum, amit nagy nehezen tudok ki tudok bérelni. Évekig laktam másokkal közösen, de nem szerettem. Inkább lakok drágábban egy kis lyukban, ahol nem kell mást elviselhi, de ígya fizetésem nagy részét el is viszi az albérlet. Esélytelen ötről a hatra jutnicebben az országban. Munka mellett elkezdtem az egyetemet is, de már kezdem elveszíteni a lelkesedésem. Közben meg látok olyanokat, akik meg sem érdemlik, semmit sem tesznek érte és az ölükbe hullik egy lakás. Igazságtalan az élet.
14/14 anonim válasza:
13-as: a 6 millio azert mar nem olyan rossz anyagi helyzet. Persze kerdes az eletkorod, de az kiindulasi alapnak nem rossz. A mai fiataloknak, akik indulnak az eletben kb 0 ft megtakaritasuk van. Nagyon ritkan, de lehet talalni viszonylag jo allapotu lakast, akar Pesten is, amiert nem kell kifizetni a lelked, pl valaki gyorsan meg akar szabadulni az ingatlantol stb csak ezeket nezni kell gyakrabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!