Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha lakáshitelt veszek fel és...

Ha lakáshitelt veszek fel és megvan az önerő, a hitelt úgy adják vagy kalkulálják, hogy a vásárlás költségei is benne vannak vagy azzal külön kell számolni és félre tenni rá?

Figyelt kérdés
2023. aug. 1. 01:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A hitel méretét azt te döntöd el. Az önerő ahhoz képest kell, hogy mekkora hitelt akarsz felvenni. Neked kell belekalkulálnod, hogy mire kell az a hitel.

Ha nem tervezed bele az önerőbe és a hitel összegébe akkor külön kell rá pénzt előteremtened. Vagyis tulajdonképpen annyival kisebb az önerőd.

Nem a bank dönti el mekkora hitelt veszel fel, hanem te és a lehetőségeid.

2023. aug. 1. 03:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Külön számolj vele mert, a bank szinte mindig leértékeli az árát a vétel árhoz képest. így gyakori eset, hogy kevesebb hitelt ad, mint amire szükséged lenne. Ez főleg akkor gond, ha min önerővel kalkulálsz. Legrosszabb esetben kellhet egy személyi hitel is.
2023. aug. 1. 05:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell kalkulálni vele, a bank annyi hitelt ad, amennyit kérsz és amennyire hitelképes vagy.

Ha van 8 milliód és 16 a lakás, vagyis 8 millió hitelt kell felvenned, semmi egyéb félretett pénzed nincs, akkor érdemes egy-fél millióval többet felvenni, hogy legyen pénz ügyvédre, illetékre, erre-arra. Most mondtam valamit, nyilván neked kell kikalkulálni mennyi pénz kell tarcsiba.

2023. aug. 1. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem te kapod a pénzt, hanem azt egyenesben utalja a bank az eladónak.
2023. aug. 1. 13:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Jó a neved utolsó. Én is autista vagyok és nem magas. 😀

Azért érdekel, mert csak önerő van meg, de találtam egy jó lakást és szó szerint semmit sem kell rajta csinálni, max festeni. Egymagam nem is tudnék újítani. Egyedül venném meg. Jött egy jó lehetőség és lehet nincs idő várni decembrig, mire tobb pénzem lenne. Ide még bútort is alig kellene vinnem. Kert is van hozzá, ami lényeg,mert az nélkül oda nem is költöznék.

2023. aug. 1. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!